У Кропивницькому на початку серпня дитяча кіно-теле-студія "Ку-раж" почала зйомки нового фільму "Сутерени".

Про нову кінострічку та особливості роботи на знімальному майданчику розповіла Точці доступу сценаристка Наталя Устименко.

Вона говорить, що спочатку планувалися зйомки зовсім іншого проєкту, але війна загнала в дуже жорсткі рамки. Тому довелося змінювати ідею, щоб втілити проєкт з максимальною безпекою для знімальної групи. Відтак усі сцени фільму зніматимуть у глибокому підвалі старовинного будинку.

Саме тому головний герой нашого фільму – це підвал, а інакше кажучи, сутерени – це кімната, в якій зберігаються речі, які вийшли з ужитку. Цей фільм про Кропивницький, про його історичні події очима дітей нашого міста, тому що в фільмі події відбуваються з 1918 року і по сьогоднішній день, про війну, яка зараз відбувається, – розповідає Наталя Устименко.

Це найбільший проєкт студії за кількістю акторів. Їх більше тридцяти: студійці, з яких дуже багато новеньких, також є і переселенці; дорослі актори; випускники студії і близько десяти людей, які допомагають за кадром. Це оператор, гример, декоратор, костюмер, освітлювач-гафер, сценарист і режисер.

Якщо рахувати офіційно, по битих тарілках, то це вже 9 проєкт у колекції, говорить сценаристка. Але якщо рахувати з початку існування студії, не беручи до уваги маленькі проєкти, то вже приблизно двадцятий фільм.

Під час зйомок всіх проєктів були свої проблеми, але зараз труднощі єдині – це війна, ми дуже переживали, що саме в ці дні, коли були заплановані зйомки, щось буде не так, що буде багато тривог, ми не зможемо репетирувати. Батьки також дуже нервували, чи відпускати дітей на зйомку. А все інше можна пережити, – говорить Наталя Устименко.


Дар'я Дідик, спеціально для Точки доступу

Читайте також: У Кропивницькому шиють репліки одягу, який носили на Кіровоградщині 100 років тому (ФОТО)



Головне сьогодні