Кіровоградські легкоатлети здобули рекордні шість медалей чемпіонату та масово показали особисті рекорди на командному чемпіонаті України та командному чемпіонаті України серед молоді 2 — 4 червня в Києві.

Про це Точці доступу повідомили у прес-службі Федерації легкої атлетики Кіровоградської області.

Срібну нагороду змагань серед дорослих та другу срібну серед молоді здобув вихованець КЗ ОСДЮШОР-2 Дмитро Яковенко (тренер Геннадій Здітовецький) в секторі для стрибків у висоту. Результат Дмитра — 2 м 18 см — до останньої спроби учасників виводив кіровоградця на вершину п’єдесталу, але стрибок переможця змагань в останній спробі на 2 м 21 см залишив Дмитра на 2 місці.

Чемпіоном України та срібним призером серед молоді став учень ОК ДЮСШ «КОЛОС» Олександр Шелест (тренер Павло Армашов). Олександр переміг одноліток в бігу на 1500 м з результатом 3 хв 48 с., та став срібним призером в бігу на 800 м, показавши результат 1 хв 50 с.

Бронзову медаль командного чемпіонату серед дорослих здобув вихованець ФСТ «Україна», ШВСМ Денис Тесленко (тренер Олександр Тесленко). Денис у фіналі був третім у запеклій боротьбі на 400 м з бар’єрами з результатом 51,69 с.

Вдало виступила вихованка Олександрівського району та КЗ ОСДЮШОР-2 Тетяна Мельник (тренер Вадим Приймак). В кваліфікаційному забігу на 400 м з бар’єрами наша атлетка 1995 року народження потрапила до фіналу з другим часом, пробігши одне коло стадіоном за 57,70 с. Цей особистий рекорд відповідає нормативу майстра спорту України, який Тетяна виконала вперше, та є ліцензією до чемпіонату світу серед юніорів. У фіналі юна бар’єристка була четвертою серед дорослих та першою серед молоді.

5 місце в фіналі «А» з бігу на 100м посів спринтер з ОШВСМ Віталій Пархоменко (тренер В’ячеслав Нищеменко). Віталій пробіг дистанцію за 10,68 с.

7 місце серед дорослих та молоді в фіналі «А» з бігу на 200 м здобула учениця КЗ ОСДЮШОР-2 Марія Паладій (тренери Володимир та Наталія Абраменки). Результат Марії —  25,31 с.

7 місце серед дорослих з бігу на 3000 м з перешкодами посіла вихованка ШВСМ Вікторія Маруценко з результатом 12 хв 10 с (тренери Володимир та Наталя Абраменки).

12 місце серед молоді з бігу на 1500 м посів учень ДЮСШ «Спартак-2002» Віктор Сенчишин з результатом 4,00,39 хв (тренери Ігор та Олександр Шостаки, Віктор Лизень).


Головне сьогодні