На березі Інгулу рятувальники провели роз’яснювальну роботу з мешканцями обласного центру.

Чи замислюєтесь ви про безпеку, перш ніж вирушити до річки? З таким питанням звернулися працівники Служби порятунку до мешканців Кіровограда, які відпочивали на березі р.Інгул. Відповідь переважно отримували ствердну. Обов’язком рятувальників є попередити біду, тож під час рейду правила безпеки нагадали усім відпочивальникам.

На одному з найбільш популярних місць відпочинку були кіровоградці різного віку. Дідусь, який прийшов відпочивати разом з двома онучками, зазначив, що ніколи не випускає дітей з поля зору. Порадив дотримуватись цього простого правила й іншим батькам. Інший житель міста зазначив, що у воду після тривалого перебування на сонці заходити не треба. Також він додав, що потрібно дотримуватись здорового способу життя – не вживати багато їжі та, тим більше, спиртного, відпочиваючи на пляжі.

Дітлахам рятувальники нагадали, щоб говорили батькам про своє місцезнаходження, йдучи до річки. Шукати розваги на зразок стрибків з круч або мостів теж забороняється. Наслідки цього діти у своєму віці вже розуміють. Нагадали школярам і про інші правила безпеки на воді, адже відповідальність за власне життя потрібно відчувати ще з дитинства.

Усім відпочивальникам працівники Служби порятунку надали застережні листівки, виготовлені Управлінням ДСНС. Впевнені, чим більше людей будуть поінформовані, тим менше нещасних випадків спостерігатиметься на території області.

МНС

Джерело ДСНС в області


Головне сьогодні