На стіні старовинної будівлі 3-го полку спецпризначення ім. Святослава Хороброго у Кропивницькому з’явився мурал із зображенням Святослава Хороброго. На малюнку також написали мотивуючу цитату «Якщо меч надто важкий - стань сильнішим!».

Про створення зображення повідомила волонтерка Вікторія Касьянова на своїй сторінці у фейсбуці.

У коментарі Точці доступу пресофіцер полку Олександр Квятковський розповів, що ініціатива створити мурал належить командиру полку.

Це один із наших перших муралів. Проте він знаходиться на закритій території частини. То ж відвідувачі, навіть будучи в музеї на екскурсії, не зможуть його побачити.

Малював мурал київський художник Андрій Пальваль. Він працював безкоштовно. Розповідає, що малює достатньо швидко, то ж зробив усе за три дні. На фарбування витратили близько 30 літрів емульсійної фарби й близько 40 аерозольних балончиків. За словами художника, образ Святослава Ігоревича є збірним.

Андрій говорить, що перша його вулична робота з’явилася в 2001 році.

Олександр Квятковський також розповів, що на території полку планується зобразити ще один малюнок. Це планується більш масштабна робота. Проте деталей поки що не розкривають.Волонтерки Оксана Червоная та Вікторія Касьянова (фото зі сторінки Вікторії Касьянової)


Читайте також: Збірна Кіровоградщини стала призером у міжнародному турнірі з бойового хортингу (ФОТО)


Головне сьогодні