Депутати, колишні регіонали масово відкликають свої голоси під диктаторськими законами, наразі вже відкликали 22 депутати. Серед них троє представників Кіровоградщини.

Про це "Українській правді" повідомили у Верховній Раді у відповідь на інформаційний запит.

Вже після виборів, свої голоси відкликали троє екс-депутатів, двоє з них обралися до нового парламенту. Михайло Поплавський подав заяву про відкликання голосу лише через 10,5 місяців  - 1 грудня цього року. Поплавський в цьому скликанні претендує на керуючу посаду в комітеті освіти і науки – секретаря комітету.

4 березня голос відкликав тодішній нардеп від 102 округу Олександр Єдін, лише 14 жовтня - нинішній голова КОДА Сергій Кузьменко (тоді депутат від 103 округу).

Водночас у ВР наголосили, що Законом України "Про Регламент Верховної Ради України" не передбачено зміни результатів голосування народних депутатів України".

Як відомо, під час голосування за розподіл комітетів Юрій Луценко оголосив поправку, згідно з якою депутати, які голосували за диктаторські закони 16 січня, не отримують керівні посади у комітетах. Проте спікер ВР Володимир Гройсман цю поправку в закон не включив.

Вранці у вівторок депутати включили до порядку денного постанову про щодо позбавлення регіоналів, причетних до голосування законів 16 січня, керівних посад.


Головне сьогодні