Четверта позачергова сесія Олександрійської міськради, призначена на сьогодні, 12 січня, не відбулася через відсутність депутатів більшості.

Депутати більшості зареєструвалися, але в зал не зайшли.

Перед початком засідання на трибуну вийшов представник більшості, депутат від Радикальної партії Ляшка Микола Смакула. Він оголосив, що вважає попередню, третю сесію незакритою. І закликав більшість не брати участі у четвертій сесії до тих пір, поки мер не внесе на розгляд питання третьої сесії.

Після Смакули на трибуну піднявся його колега по партії, голова планово-бюджетної комісії міськради Сергій Гриценко. Останній повідомив про необхідність внести корективи до бюджету. Бюджетна комісія пропонує закласти 5000000 гривень на два ПТУ, які перейшли місту цього року, і 500 000 - на компенсацію перевізникам за пільговий проїзд. Внести бюджетне питання Гриценко запропонував до порядку денного третьої сесії.

"Закликаємо міського голову, нехай він приходить і будемо продовжувати третю сесію. Тому що пенсіонерам треба пільговий проїзд продовжити, у тому числі і вам, - звернувся він до присутніх. - Якщо цього не трапиться, відповідальність за зрив сьогоднішній сесії депутатський корпус покладає на міського голову".

Зайнявши своє місце, Степан Цапюк озвучив, що до міськради обрано 36 депутатів, з них зареєструвався - 31. І оголосив засідання відкритим. Однак у залі перебувало лише 13 осіб: 8 депутатів від "Опозиційного блоку", 3 - "Сили Людей", міський голова і секретар міськради Олена Богоявленська.

Депутати більшості зібралися за дверима, чекаючи, яку сесію оголосить мер. Після того, як Цапюк оголосив про початок четвертої сесії, обранці покинули хол і роз'їхалися.

Мер поставив на голосування обрання лічильної комісії та секретаріату сесії. Обидва питання набрали 13 голосів.

"У зв'язку з тим, що не створені робочі органи, оголошую сесію закритою", - сказав Цапюк і в залі пролунав гімн.

Джерело: Моя Александрия


Головне сьогодні