Спочатку французькі урядовці планували з 1 січня 2016 року заборони використання одноразових поліетиленових пакетів, однак відповідне розпорядження перенесли на 1 квітня.

Очікується, що тримісячна відстрочка дозволить продавцям і покупцям краще підготуватися до нового табу французького суспільства. Крім того, за ці три місяці магазини зможуть реалізувати пакети, що залишилися на складах.

Відповідну інформацію про перенесення дати набуття чинності нового закону, що забороняє необмежене використання шкідливого для навколишнього середовища поліетилену, підтвердила міністр екології Франції Сеголен Руаяль.

Зазначається, що у боротьбі зі шкідливим поліетиленом Франція пішла далі всіх інших європейських країн. Адже Брюссель зобов'язав усіх членів ЄС або зробити такі пакети платними до 2018 року, або поступово скоротити їх споживання до 40 одиниць на одну людину до 2025 року. У Франції ж вирішили повністю відмовитись від пакетів.

Щороку у Франції використовуються 17 млрд поліетиленових пакетів, з яких 8 млрд викидають не в урну, а в навколишнє середовище.

Джерело: Високий замок online —http://wz.lviv.ua/news/155820-u-frantsii-zaboroniat-odnorazovi-polietylenovi-pakety



Головне сьогодні