Сьогодні, 29 листопада, волонтери передали обласній дитячій лікарні у Кропивницькому автоматичний гематологічний аналізатор крові, повідомляє Точка доступу.

Це обладнання підраховує шість позицій клітин. Попередні покоління рахували три покоління клітин, деякі, правда, можуть п’ять. Тобто шість – максимум. Також цей аналізатор виконує 60 досліджень крові за годину. Плюс його і в тому, що для дослідження потрібна невелика кількість крові. Для старих апаратів потрібно 50 мікролітрів, а для цього – 25. Діти менше страждатимуть, – зазначила завідуюча відділенням клінічної лабораторної діагностики Анастасія Матвієнко.

За інформацією, аналізатор рахує лімфоцити, моноцити, нейтрофіли, базофіли, гранулоцити і видає попередній діагноз. Тобто для постановки діагнозу лікарю-гематологу не обов’язково залучати лікаря-лаборанта, який рахує формулу клітин. Також обладнання вирізняється винятковою точністю підрахунку.

Як повідомила директорка фонду "Янголи життя" Наталія Селецька, аналізатор придбали за підтримки багаторічних партнерів ГО "Фундація течія". Його вартість – 580 тисяч гривень.

Текст: Лілія Кочерга

Фото: Олександр Козловський 

Читайте також: Андрій Райкович: "У кожному дитсадку Кропивницького повинно бути альтернативне опалення"





Головне сьогодні