13-річному Микиті Григор’єву з Кропивницького терміново потрібні 17 тис. 500 грн на реабілітацію після інсульту.

Про це Точці доступу повідомили в Міжнародному благодійному благодійному фонді «Дивожиття».

Хлопчик навчався в школі №20, займався додатково англійською мовою і виступав в танцювальному колективі, брав участь в математичних олімпіадах, любив грати у футбол, і навіть писав вірші, веселий, відкритий і добрий. Але раптова хвороба змінила життя Микитки.

Ніч з 14 на 15 листопада 2017 року просто змінила все… Різка блювота, судоми, температура, скляні очі, нуль реакції на звернення, тягне мову. Викликали швидку допомогу, реанімаці. Інсульт. З цього моменту розпочалася боротьба за життя – збирали консиліум київських професорів, щоб дослідити діагноз. Бо стан Микитки, то покращувався, то погіршувався. Одинадцять днів блювота, антибіотики, гормони, додаткові обстеження. І знову хлопчик впав в кому.

На ньому вже поставили велику жирну крапку. На мене дивилися, як не сьогодні, так завтра… Він лежав у реанімації і кричав. Вірус з’їдав його мозок… Це був сильний біль…Тоді дякувати Богу, йому стало краще і нас перевели в неврологію. А через два місяці виписали. Вдома він цілий місяць кричав, я не знала як йому допомогти. Серце не витримувало бачити, як кричить від болю дитина, - розповідає мама хлопчика Інна.

За порадою і кваліфікованою допомогою поїхали в Київський інститут педіатрії і акушерства. Діагноз: наслідки перенесеної нейроінфекції. Микиту оглянула професорка, рятувала хлопчика гормонами й іншими медикаментами. Микита їв через зонд, та згодом потрохи почав сам питии. Звідси вперше його направили в міжнародну клініку ім. Козявкіна. Після реабілітації Микита вперше сам сів.

Майже два довгих роки боротьби за повернення до повноцінного життя.

Зараз Микитка може по-трохи сидіти, їсти, гуляти у візочку на вулиці, гладити і обіймати маму, бабусю і дідуся.  Ліки хлопчику купують за кордоном, адже ті, яких він потребує, не зареєстровані в Україні.

Кожна реабілітація у клініці ім. Козявкіна наблизить хлопчика до повноцінного життя, вартість однієї майже 17 500. Державних путівок для діток з таким діагнозом, немає.

Повернути Микитку до життя – єдина мрія мами, з якою вона звертається до нас за допомогою…

PЕКВІЗИТИ БО МБФ «Дивожиття»:

ПAТ КБ «ПpивaтБaнк»

Paхунок: 26003052916748

МФО: 323583

Код зa ЄДPПОУ: 42467845

Пpизнaчення плaтежу: «Блaгодійнa допомогa для Микити Григор’єва»

ЄДИНA Кapткa ПpивaтБaнку: 5169 3305 1646 6080

Читайте також: Доpожники побудували пеpші 100 метpів бетонної доpоги на тpасі Кpопивницький-Миколаїв (ФОТО)

Читайте також: У Кpопивницькому відбулися гpомадські обговоpення підвищення таpифів на воду


Головне сьогодні