Директорка кропивницького водоканалу Валентина Давидчук під час брифінгу розповіла, що торік працівники водоканалу замінили 400 кришок люків, у нинішньому – 250, передає Точка доступу.

На водопровідно-каналізаційній мережі кропивницького водоканалу розташовані 6 тисяч колодязів. Час від часу їхні кришки зникають, розповіла Валентина Давчидчук. Працівники водоканалу намагаються оперативно їх замінити, однак, якщо колодязь відомчий або перебуває на балансі кооперативу чи підприємства, то його утримують і обслуговують балансоутримувачі.

Директорка водоканалу порадила жителям Кропивницького звертатись в кол-центр підприємства, за номерами, які є на сайті, або аварійно-диспетчерську службу 1580 і повідомляти, у яких мікрорайонах є відкриті люки. Навіть якщо це не люк підприємства, його працівники з’ясують хто балансоутримувач і передадуть йому інформацію.

Звертаємось до жителів приватного сектору. Бо часто буває так, що коли зникає кришка люка, місцеві починають викидати у колодязь сміття. А потім, щоб виконати якісь роботи, закрити засувку, бригаді доводиться увесь день, або два дні чистити його. Якщо бачите, що нема кришки, зателефонуйте чи квартальному, чи нам. Щоб ми не додавали ні собі роботи, ні вам незручності.

Валентина Давидчук також розповіла, що кропивницький водоканал обслуговує 850 кілометрів водопровідних мереж і 320 мереж водовідведення. 80% з них потребують заміни. Всього підприємство має 100 тисяч абонентів, 70% з яких не мають централізованого водовідведення, а відтак викопують зливні ями.

Хочу нагадати, що у вигрібних ямах накопичується газ, який може становити небезпеку для життя і здоров’я людини. Орієнтовно 30 тисяч жителів Кропивницького не мають централізованого водовідведення, відтак їх каналізація виведена у зливні ями. Люди мають бути обережними з ними і самотужки винаймати спеціалізовану техніку з відкачування стоків.

Фото обкладинки: pixabay

Читайте також: Рятували собаку: у Кропивницькому загинуло подружжя


Головне сьогодні