Точка доступу започатковує серію ґайдів Кропивницьким — ресторани, кав’ярні, піцерії, заклади азіатської кухні, бари й паби. Сьогодні ми розкажемо вам про сім ресторанів обласного центру, які варто відвідати, аби спробувати місто на смак. Кожен заклад також порадив страву, яку варто обов'язково скуштувати саме у них.

Концепт закладу засновано на справжній та смачній італійській кухні в доповненні з високим сервісом. Неймовірний інтер’єр закладу, який схожий на королівську резиденцію, просто вражає. Висока стеля в залі та мозаїка на вікнах — окремий витвір мистецтва.

Ресторан "Арка" — це улюблене місце для затишних, сімейних вечорів з усією родиною або романтичного побачення зі своєю коханою людиною. Мрієш про Італію? Вона зовсім поруч!

  • локація: Дендропарк (099 161 75 21), інстаграм @arka_restaurant

В "Арці" варто скуштувати феттучіні з лососем у вершковому соусі.

Феттучіні з лососем — це вершкова насолода приправлена морським бризом! Основне правило споживання феттучіні — стриматися та не замовити ще одну порцію! Хоча…,  — розповідає шеф-кухарка Ірина Зюнзя.

В ресторанах "Кавказький двір" пропонують найрізноманітніші страви кавказької кухні, приготовані зі свіжих якісних продуктів. Завітавши, ви  зможете скуштувати найсмачніші хінкалі, хачапурі, соковитий шашлик, за приготуванням якого навіть зможете спостерігати. Доповнити смаки допомагає великий асортимент напоїв.
Ідеальний смак буде народжуватися прямо на ваших очах — від цього стає ще смачніше!

Затишок, гармонія та спокій — саме така атмосфера панує у цьому "кавказькому домі".

  • локація: Театральна 22А (095 75 47 571) та Соборна 2А (099 40 00 600), інстаграм @kavkazskiydvor.

Варто скуштувати фірмовий сет "Кавказ":

На Кавказі м'ясо символізує добробут і достаток. А фірмовий сет "Кавказ" символізує багатство та красу кухні закладу. Адже в ньому поєднуються вишуканий смак каре ягня, пряна свинина, соковита яловичина і найніжніше куряче філе, що пронизані ягідним ароматом. До цього багатства м'яса додаються смажені томати та печериці. Пікантності надає перець чілі та "вогняна" подача цієї страви!

Саме таку атмосферу дарує перша у нашому місті пастерія "Mamma Mia". Тут гості можуть познайомитись із різноманітними видами паст, вперше скуштувати піцетту та дізнатись її історію, або просто насолодитись атмосферою під келих ігристого. А найголовніше, що тут проповідують всі традиції Італії в приготуванні страв.
Інтер’єр наповнений світлом, простором, склом та вінтажними елементами, а справжніми "зірками" в цій атмосфері став яскравий бірюзовий мопед та фонтан біля закладу.

В пастерії можна гучно та по-італійськи відсвяткувати дні народження та інші свята.

  • локація: вул. В. Чорновола, 30а (066 611 36 60), інстаграм @mamma.mia.kr

Завітавши до Mamma Mia, обов'язково треба спробувати пасту

Тут її можна обрати на будь-який смак: з м'ясом, з авокадо, з морепродуктами, класичну італійську карбонару і багато іншого. В топі серед наших гостей паста з беконом та білими грибами.

"Pecorini" (Scorini) — сімейний заклад зі справжньою італійською піцою, ароматною кавою та гостинною атмосферою для веселого та комфортного відпочинку всією родиною.

Наша місія – надати мешканцям і гостям міста можливість насолоджуватися найсмачнішими стравами за демократичними цінами, проводити час з рідними і близькими людьми в теплій сімейній атмосфері нашого закладу. Маємо додаткові приємності: банкетну залу для свят, дитячу кімнату з аніматором, широкий асортимент меню, зокрема великий вибір піц зі справжнього італійського борошна, дитячі майстер-класи та безліч інших цікавинок, – діляться в закладі.

  • локація: вул. Театральна, 28 (050 067 44 43), інстаграм @pecorini_scor

Саме зараз в "Pecorini" оновили меню. Крім цього, тепер там ще більше наблизились до класичної італійської неаполітанської піци. Тісто приготоване за абсолютно новою рецептурою та технологією: смакує краще та утворює пишні бортики.

В закладі варто спробувати піцу "Пекоріні" з сиром пекоріно романо. Або відкрити для себе нові смаки піци поло (з курчам та грибами). 

"Ресторація Кропивницьких"  справжня візитівка міста. Ресторан української кухні у сучасній інтерпретації. Це театр, де немає другорядних ролей! Гості закладу - найбільша цінність, страви та напої — незмінно смачні, а персонал привітний та уважний. 

В закладі готують лише з локальних, українських екопродуктів та використовують вина від українських крафтових виробників

Створюємо затишну атмосферу для будь-якого вашого свята.

  • локація: вул. Театральна, 29 (099 000 35 88), інстаграм @rest_kropivnitskih

Відвідавши "Ресторацію Кропивницьких" обовʼязково треба скуштувати деруни з лососем та крем-сиром. Це яскравий приклад поєднання української кухні та сучасності.

Ресторанно-готельний комплекс "Тиха Гавань" унікально розташований у живописному районі міста — на березі річки Сугоклія та сімейно-спортивного парку Перемоги. Родзинка комплексу — тіниста територія з альтанками для відпочинку на суші і воді, рестораном та затишним готелем, з вікон якого відкривається розкішний панорамний вид на воду та парк.

Це ідеальне місце, як для відпочинку в колі близьких людей, так і ділового обіду з бізнес-партнерами. "Тиху Гавань" люблять романтики і закохані, і часто вибирають для особливих урочистостей, — зазначають у закладі.

Концепція кухні — представити найсвіжіші українські продукти через мистецтво європейської гастрономії. У меню ресторану представлені страви європейської та української кухні, гриль-меню, яке супроводжується широкою картою вин та інших напоїв.

Наразі фірмовою стравою ресторану "Тиха Гавань" є смажена качка з яблуками.

Існує багато рецептів приготування цієї птиці. Але ми готуємо качку за особливим рецептом, де в результаті ви отримаєте ніжне та соковите м'ясо з неймовірно красивою та апетитною скоринкою. А яблука доповнюють смак пташиного м’яса, урізноманітнюють його та роблять більш насиченим, — розповіли в ресторані.

"ChaCha" — ресторан грузинської кухні у Кропивницькому. Але це не просто ресторан це частинка Грузії в Україні. Колоритний інтер’єр містить чимало речей, які є автентичними і привезені з Грузії. Смак страв теж особливий, адже секрети приготування перейняті безпосердньо в грузинських господинь, деякі інгредієнти також привозять з Грузії. 

Ще однією родзинкою закладу є грузинська гостинність в українському виконанні. Тому навіть найвибагливіші гурмани повертаються сюди знову і знову.

  • локація: Габдрахманова, 35а ( 099 91 08 777), інстаграм @chacha.restaurant

Томлена ніжка ягняти  страва від шеф-кухаря ресторану "ChaCha". Ніжне м’ясо з духмяними овочами гриль у поєднанні з грузинським червоним сухим вином розкривають смак грузинської кухні.


Партнерська публікація


Головне сьогодні