Одна з переваг пристроїв Apple перед конкурентами – простота використання та максимально інтуїтивний інтерфейс. Однак, іноді компанія заходить занадто далеко у своєму прагненні зробити речі максимально простими та зрозумілими. Наприклад, у мережі можна знайти багато запитань на кшталт “як вимкнути AirPods Max, щоб зберегти заряд батареї?” Дійсно, ці одні з найкращих бездротових навушників повнорозмірного типу поставляються без кнопки живлення. Тобто, вимкнути їх звичайним способом, натиснувши на кнопку, не можна.

AirPods Max

Чому AirPods Max не можна вимкнути кнопкою живлення

Точної відповіді на питання, чому AirPods Max йдуть без кнопки живлення, ніхто не знає. У компанії Apple це пояснюють декількома причинами:

  • Навушники вміють самостійно перемикатися на енергоощадні режими, якщо ними не користуватися або покласти до Смарт кейсу;
  • Завдяки тому, що навушники AirPods Max постійно увімкнено, їх легше знайти за допомогою додатку Find My та простежити актуальне місцеперебування;
  • Вони не виключаються, щоб миттєво сполучатися з Айфоном, або іншим девайсом Apple.

Якщо на навушники не надходить звук, або вони не сполучені з жодним девайсом, вони переходять в режим низького енергоспоживання. Утім, повністю не вимикаються. Зрозуміло, що багатьом користувачам не подобається, тому що, хай там як, але навушники розряджаються швидше.

Як же вимкнути AirPods Max, якщо в них не передбачено кнопку живлення?

AirPods Max

Способи відключення навушників AirPods Max

Єдиний спосіб – це повністю розрядити AirPods Max. Інших варіантів немає.

Проте, якщо хочете перевести навушники у Power Mode, тобто у режими низького або ультра низького енергоспоживання, наступні поради допоможуть досягти мети:

  1. Покласти їх до “розумного” чохла. Він виконує дві функції: захищає навушники від пошкоджень, та відразу переводить їх у режим низької витрати енергії. Якщо ж гаджет знаходиться в кейсі довше, ніж 18 годин, він автоматично переходить в режим ультра низького споживання, заощаджуючи тим самим заряд батареї.
  2. Просто покласти навушники на рівну поверхню амбушурами донизу. Через п’ять хвилин, якщо їх не чіпати, пристрій переходить в режим заощадження заряду. А через 72 години автоматично вимикаються Bluetooth та функція Find My, і навушники переходять в режим найменшого споживання енергії;

Це “офіційні” методи переведення AirPods Max в режим сну. Також є “неофіційні” методи, перевірені на практиці простими користувачами, як перевести AirPods Max в режим ощадливого споживання заряду:

  1. “Забути” навушники через налаштування Bluetooth в iPhone чи iPad – зайдіть до налаштувань, знайдіть прив’язані пристрої, та навпроти AirPods Max натисніть “Забути”;
  2. Повернути AirPods Max до заводських налаштувань. Для цього треба затиснути Digital Crown та кнопку контролю активного шумопоглинання. Тримайте їх затиснутими 15 секунд, що призведе до скидання налаштувань та повернення до заводського стану. Після цього гаджет перейде у стан низького споживання заряду;
  3. Якщо у вас немає Смарт чохла для AirPods Max, можна використовувати звичайні магніти. Їх треба покласти біля сенсорів на кожній з амбушурів. AirPods Max будуть знаходитись у режимі сну, допоки магніти лежать біля сенсорів.

Якщо ж говорити в загальному, завдяки тому, що повнорозмірні навушники Apple завжди увімкнені, вони краще функціонують, скоріше під’єднуються до Айфон. Також ви їх можете швидко знайти, якщо забули, де поклали у квартирі чи офісі.

Реклама

 


Головне сьогодні