Полiтичний аналiтик, публiцист, журналiст-розслiдувач, блогер, активiст, волонтер, боєць УДА з Кропивницького Дмитро Сiнченко загинув на фронтi.

Цю iнформацiю пiдтвердила його дружина Олена Сiнченко, повідомляє Точка доступу. 

У Дмитра була одна велика любов — Україна. Вiн нею жив i за неї ж вiддав життя. А знаєте, як найкраще вшанувати його пам'ять? Не берiть i не давайте хабарiв. Борiться за свої права. Живiть по совiстi i по Конституцiї. Говорiть українською, читайте українське, слухайте українське. Декомунiзуйте та дерусифiкуйте себе i простiр навколо себе. Повiрте, вiн радiтиме, де б не був.

Дмитро Сiнченко народився у 1986 році. У війську мав позивний "Перун". Писав для редакцiй "Тижня", "Радiо Свобода". Робив матерiали про буднi українських захисникiв. Розповiдав про фронтовикiв, зокрема, на ствоїй сторiнцi у Фейсбуцi. Останній допис зробив 19 серпня 2023 року.

З власних джерел редакції відомо, що до Української добровольчої армiї Дмитро Сiнченко доєднався у лютому 2022 року. Останнiм часом опiкувався матерiальним забезпеченням бiйцiв.

Зв’язок з Дмитром зник наприкiнцi серпня минулого року, коли, за неофіційною інформацією, він допомагав з евакуацією побратимів. На той момент його пiдроздiл дислокувався на Донеччинi. Довгий час про долю захисника нiчого не було вiдомо. Аж ось експертиза ДНК пiдтвердила його загибель.

Про дату прощання з бійцем ми повідомимо додатково.

Загиблий боєць

За даними Iнституту масової iнформацiї, Дмитро Сiнченко став 73-м медiйником, який загинув вiд початку повномасштабної вiйни.

Світла пам’ять Дмитрові…

Читайте також: На фронті за минулу добу відбулося 63 бойових зіткнення


Головне сьогодні