У Кропивницькому четверо інженерів об’єднались у спільноту "УКрoп FPV Армія", які збирають донати на деталі для дронів, виготовляють їх і передають військовим на фронт.

У коментарі Точці доступу голова осередку Олександр (з міркувань безпеки не називаємо його прізвище – ред.) розповів, коли і чому почали цим займатись.

Працюють для фронту у вільний час

Виготовляти дрони для фронту чоловіки почали пів року тому.

Ми хочемо допомагати армії. Виготовляємо дрони практично у собівартість. Усі люди, які їх роблять, мають основну роботу, виготовленням безпілотників займаються у вільний час, – розповів Олександр.

Сказав, що співпрацюють напряму з військовими.

Працюємо з декількома бригадами. Ми уточнюємо у хлопців, якої саме конфігурації дрони їм треба, потім збираємо гроші на запчастини, робимо і відправляємо.

Дрони у інженерів іноді закуповують волонтери.

Вони збирають гроші, ми робимо дрони під їхнє замовлення.

Волонтерський проєкт

Два тижні тому чоловіки ініціювали волонтерський проєкт, щоб залучити більше людей на збір грошей на деталі, відтак, виготовлення більшої кількості дронів.

Уже зібрали гроші на перші три дрони. Треба зібрати ще на три. Ми відправимо військовим, а потім від них буде зворотній зв'язок – відео, як вони працюють. Ми його опублікуємо.

Додав, що про усі зібрані гроші звітуватимуть.

Закупівля кoмплектуючих пoтребує значних кoштів, і ми не мoжемo пoтягнути таку справу самoстійнo. Тoму закликаємo всіх небайдужих взяти участь фінансoвo! – додав Олександр.

Як задонатити на "УКрoп FPV Армія"

Дізнатись більше про спільноту можна на її сторінках у соцмережах. Там є і реквізити зборів на запчастини для дронів:

Читайте також: Усі 18 "шахедів" збили сили ППО цієї ночі: є збиття над Кіровоградщиною


Головне сьогодні