З початку цього року понад 11 тисяч громадян вперше отримали посвідчення водія. Ці документи дійсні 2 роки з дати видачі. Після закінчення цього терміну їх необхідно обміняти.

Прo це Тoчці дoступу рoзпoвів гoлoвний спеціаліст зі зв’язків з грoмадськістю регіoнальнoгo сервіснoгo центру МВС у Кірoвoградській oбласті Сергій Вoскoбoйник.

Чи можна користуватися протермінованим посвідченням водія

Під час дії воєнного стану дозволено користуватись протермінованим посвідченням водія. З таким документом можливо керувати транспортним засобом на території України. А також за кордоном тим українцям, які отримали тимчасовий захист.

Як обміняти посвідчення водія

У Головному сервісному центрі МВС нагадують, що обмін посвідчення водія здійснюється виключно після закінчення терміну його дії. При зверненні до сервісного центру МВС з собою потрібно взяти такі документи: 

  • паспорт з відміткою про місце реєстрації,
  • ідентифікаційний номер,
  • наявне посвідчення водія. 

У період воєнного стану медична довідка не обов’язкова.

Або ж здійснити обмін онлайн: через Кабінет водія або застосунок Дія.

2-річне посвідчення водія, яке видавалось вперше, обмінюється за умови наявності не більше 2 штрафів у сфері дорожнього руху. Якщо їх більше, таким кермувальникам необхідно складати теоретичний та практичний іспити в сервісному центрі МВС.

Як отримати нове посвідчення водія

Громадяни можуть обрати зручний для себе спосіб отримання документа. При замовленні послуги онлайн, готовий документ можна отримати як у сервісному центрі МВС, так і оформити доставку у зручне відділення Укрпошти чи кур’єром на певну адресу.

Ті, хто перебуває за кордоном, можуть користуватись протермінованим посвідченням водія в країнах ЄС. Також здійснити обмін онлайн у Кабінеті водія з міжнародною доставкою. Вже зараз вона діє у 17 країнах Європи: Польща, Чехія, Німеччина, Італія, Угорщина, Молдова, Словаччина, Румунія, Іспанія, Литва, Латвія, Естонія, Болгарія, Франція, Нідерланди, Туреччина та Австрія. Або ж звернутись до ДП “Документ”, який надає послуги з обміну посвідчення у Словаччині, Польщі, Чехії, Німеччині, Іспанії, Італії та Туреччині.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

Читайте також: Жадова, Чехова, Гагаріна: скільки ще вулиць перейменують у Кропивницькому

Фото: 24 канал


Головне сьогодні