Прагнення дівчат виглядати красиво та доглянуто підвищує попит на косметологічні послуги. Невід'ємною частиною перетворення є лазерна епіляція. Вона має високу ефективність, зручність, безпеку, а ефект зберігається надовго. Але в кожної дівчини настає час, коли вона вагітніє і стає матір'ю. У цей період змінюється гормональний фон, що сприяє інтенсивному оволосінню в різних зонах обличчя та тіла. Тому виникає логічне питання, чи можна робити лазерну епіляцію під час годування груддю. Спробуємо розібратися.

Про процедуру

Лазерна епіляція – це видалення волосся за допомогою спеціального косметологічного апарату. Принцип його роботи ґрунтується на генерації сфокусованого світла з певною довжиною хвилі. Завдяки пігменту меланіну, що знаходиться у волоссі, лазерний промінь нагріває їх коріння. Під впливом високих температур руйнується волосяна структура, а також відбувається деформація їх судин, які забезпечують доступ поживних речовин. Лазер фактично спалює волосся разом з корінням, що перешкоджає їх подальшому розвитку.

Вже після першої епіляції можна помітити, що 10-20% волосків випало, а решта почала повільніше рости, стала світлішою і менш помітною. Для досягнення тотальної шкірної гладкості зазвичай потрібно пройти курс із 7-13 сеансів з індивідуальними інтервалами. Це пов’язано з тим, що лазер діє на волосинки, що знаходяться у фазі Анаген (активації), і не впливає на Телоген (перехідний) і Катаген (відпочинку). Епіляція забезпечує дуже тривалий ефект. А при підтримуючих сеансах 1-2 рази на рік майже назавжди зберігає результат.

Різновиди апаратів

Для лазерної епіляції косметологи використовують різні види приладів, що відрізняються технологією. Це Діодні (810нм), Неодимові (1066нм) та Олександритові (750нм) моноприлади. Вони добре себе зарекомендували, але мають свої недоліки у вигляді поганої вибірковості. Сьогодні найкращим вибором є гібридні тріо-кластерні 3D пристрої. Вони втілюють переваги перерахованих вище технологій в одному пристрої, шляхом можливості автоматичної генерації трьох хвиль – 750/810/1066 нм. У порівнянні зі звичайними способами, гібридна лазерна епіляція має масу переваг:

  • Універсальність. Видаляються волоски незалежно від кольору, товщини, густоти, темпу розвитку.
  • Безболісність. Місцеву анестезію можна не робити навіть при епіляції чутливих місць. Знеболення досягається за допомогою потужної охолоджуючої сапфірової насадки.
  • Безпека. Тонке налаштування апаратури дозволяє точно підібрати потужність лазера під колір та тип шкіри.
  • Швидкість. Збільшена контактна пляма та режим швидких спалахів Ін-Моушен прискорює час обробки великих зон тіла.

Більш детально описано 3D лазерну епіляцію на https://epilaser.com.ua/lazernaya-epilyaciya/. Її вибирає все більше людей, незалежно від фінансового стану та вікової категорії.

Чому ріст волосся посилюється в період годування груддю

При виношуванні плоду організм перебудовується, унаслідок чого зсувається гормональний рівень. Він не може відразу повернутися в норму, адже в перші дні життя немовля потребує особливого харчування.

Основні гормони, що беруть участь у взаємодії матері та малюка:

  • Пролактин – сприяє синтезу молока, який активується під час пологів.
  • Окситоцин – допомагає емоційному контакту з немовлям та полегшенню виділення молока.

Волосяне зростання стимулюють – андрогени. Їх називають чоловічими гормонами, але це зовсім так. Вони синтезуються у всіх людей незалежно від статі. У жінок вони трансформуються в естрогени. Абсолютно нормально, що під час вагітності та після народження дитини вміст андрогенів у крові підвищується. А саме воно призводить до активного оволосіння. Тоді і виникає думка про доцільність лазерної епіляції під час годування груддю. Але відповідь про те, чи дозволена вона, не така однозначна.

Найменше відбиваються гормональні зміни на гомілках, пахвах, руках. А найбільше на інтимній ділянці, верхній губі та підборідді. Волосистість там збільшує швидкість зростання, стає товщою, темнішою і помітнішою.

Чи можна робити епіляцію при грудному вигодовуванні

Негативного впливу лазера на якість та кількість грудного молока, а також на здоров'я матері не виявлено. Але при цьому питання не було досконало вивчене медиками, і однозначної відповіді немає.

Годування не можна зарахувати до абсолютних протипоказань, але краще проконсультуватися з лікарем. При лактації важливо обережно ставитись до будь-якого втручання. І якщо є можливість почекати, краще відкласти процедуру і повернутися до неї після вигодовування.

Багато фахівців не рекомендують робити епіляцію лазером під час годування груддю. Це пов'язано з такими ризиками:

  • Болючість.
  • Гіперпігментація.
  • Фолікуліт.
  • Зниження ефективності.
  • Алергічні прояви.

Такі побічні явища можливі у тих, хто схильний до них. Дерматологи попереджають, що неможливо передбачити, яка реакція з боку шкірних покривів виявиться. Кожне втручання здатне спровокувати стрес, що призводить до динамічного вироблення адреналіну. А це небажано для жінки, що годує.

Протипоказання

Годування груддю необхідне кожному малюкові. Саме тому варто приділити особливу увагу своєму здоров'ю та обов'язково радитися з лікарем, перш ніж вдатися до будь-яких маніпуляцій.

Лазерну епіляцію протипоказано робити за наявності:

  • сталевих великих імплантів;
  • алергії на сонце;
  • соматичних захворювань у гострій фазі;
  • серцево-судинних патологіях, варикозі другої стадії, аритмії, стенокардії, порушення згортання крові;
  • нещодавніх шкіряних ушкоджень, порізів, травм, гематом, опіків, післяопераційних швів;
  • прийому вітаміну А, антибіотиків тетрациклінової та фторхінолонової групи;
  • герпевірусу у стадії загострення на бікіні та губах обличчя;
  • декомпенсованому цукровому діабеті;
  • аутоімунних процесах;
  • схильності до виникнення келоїдних рубців;
  • доброякісних та злоякісних пухлин;
  • психічних розладів, епілепсії, порушення центральної нервової системи;
  • свіжої засмаги;
  • запальних процесів, підвищеної температури, грипу, застуди;
  • курсу гормонотерапії.

Тату, папіломи і родимки не відносять до заборон. Але майстер зобов'язаний попередньо зафарбувати їх спеціальним олівцем, закрити або обійти лазером на відстані 2 см. Інакше апаратні промені можуть спровокувати опіки.

Лікарі не радять робити на бікіні епіляцію в тому випадку, коли проводився кесарів розтин. Після операції має пройти щонайменше три місяці до повного загоєння. Дізнатися детально про особливості процедури в області бікіні можна за посиланням https://epilaser.com.ua/lazernaya-epilyaciya-bikini/.

1 місяць після пологів лазерна епіляція під час годування груддю категорично заборонена. Тому що лактація може знизитися, або взагалі припинитися. Косметологи попереджають, що не виключена поява побічних реакцій, оскільки при годівлі дитини організм жінки особливо чутливий до впливів на неї ззовні.

Поради

Якщо прийнято рішення робити під час ГВ лазерну епіляцію, і при цьому немає обмежень на проведення, потрібно правильно підготуватися до походу в салон:

  • За 3 тижні не застосовувати пілінг, механічний епілятор, віск, пінцет, шугарінг.
  • За 2 тижні закінчити прийом препаратів, які посилюють фоточутливість шкіри.
  • За 5-15 діб не можна приймати сонячні ванни та відвідувати солярій.
  • За 1 добу необхідно поголитися або скористатися тримером, депіляційним кремом, ножицями. Не використовувати спиртовмісні косметичні засоби.

Незважаючи на те, що лазерна епіляція при годівлі грудьми не заборонена медиками, вони все ж рекомендують відмовитися від неї на деякий час. Або скористатися альтернативними методами усунення зайвої рослинності (бритва, крем-депілятор). Адже епіляція може стати причиною одержання стресу, небажаних хвилювань та переживань, внаслідок яких порушиться лактація.

Якщо мама зважилася на подібні косметичні послуги, перш ніж записуватись у салон потрібно обов'язково порадитися з лікарями. Важливо ознайомитися з переліком обмежень, детально вивчити і виконати всі запобіжні заходи, щоб убезпечити себе та свою дитину.

Реклама

 


Головне сьогодні