Вже другий рік в Україні триває повномасштабне вторгнення та потреба виїзду з країни для багатьох є дуже актуальною. Так само багато українців прагнуть повернутися додому. Звісно, найзручніший спосіб пересування для подібних подорожей є поїздки власним авто. Та варто пам'ятати, що незважаючи на воєнний стан, для в'їзду в Україну авто має бути застрахованим. Аби пройти митницю необхідно мати поліс зелена карта, без якого неможливо потрапити до будь-якої країни, що знаходиться в системі цього страхування.

Купити зелену карту онлайн

Як отримати зелену карту?

Можна купити зелену карту онлайн або ж оформити у страховика.  Онлайн це можна зробити зовсім легко, потрібно буде лише перейти на сайт страховика та заповнити форму. Для оформлення потрібні будуть:

  • Дані про ваш автомобіль: марка, модель, номерний знак, VIN-код.
  • Дані про власника автомобіля: ПІБ, дата народження, ІПН.

Також в разі покупки страховки онлайн, рекомендується роздрукувати документ аби не мати зайвих проблем. Також не варто віддавати оригінал полісу поліції або третім особам, він має бути на руках у водія протягом всього часу перебування в країні.

Для чого взагалі потрібна зелена карта?

За наявності полісу, водій має право на відшкодування збитків, завданих майну в разі аварії. Також не доведеться платити за збитки третіх осіб, що постраждали в ДТП - за водія це зробить страхова компанія в рамках лімітів, установлених в країні перебування.

Зелена карта

В яких країнах необхідна зелена карта та від чого залежить сума виплат?

До системи зеленої карти входять 50 країн Європи, а також Північної Африки та Близького Сходу. Перелік країн, де дія страхування зазначений в самому полісі, тож нескладно перевірити, де він буде актуальним. Виплата за страховкою буде відбуватися в залежності від умов держави, де сталася ДТП. В деяких країнах страхового ліміту взагалі не існує, тож страхова компанія буде зобов'язана за потреби здійснювати виплати потерпілим довічно.

Реклама

 

 


Головне сьогодні