Вже не перший рік Новомиргород святкує одночасно День міста та День гірників. Адже саме до цього сегменту економіки належить компанія "Велта", яка є найпотужнішим підприємством району, головним локомотивом перетворень та й найбільшим спонсором свята також.

Цього року у звʼязку з достроковими виборами до парламенту святкування перенесли на більш пізній термін, тому День міста гірників відсвяткували 28 липня.

#1

Новомиргород - окрема планета з неквапливим життям та стрімкими змінами

Такими словами описав своє бачення Новомиргорода постійний ведучий свята Денис Теодорович. Він бачить місто раз на рік - і щоразу вражений появою нових прекрасних обʼєктів, спокійними, усміхненими, гостинними людьми, які живуть у неспішному ритмі, що так відрізняється від темпу мегаполісів.

Цього року до Дня міста гірників у парку провели реконструкцію ще однієї частини. Нові тротуари, газони, сакури, квітучі культури та злакові насадження, нові точки геопластики постали там, де зовсім недавно працювала важка техніка. Це - подарунок Новомиргороду від ТОВ ВКФ "Велта", про який ми детальніше розкажемо згодом.

#2

Святковий ранок починається не з кави!

Доки сонце не увійшло в повну силу, на центральній площі Новомиргорода за призи змагалися пʼять чоловічих та пʼять жіночих команд зі стріт-болу. Азартні гравці приваблювали погляди всіх оточуючих, а особливо після того, як оголошували назви команд, запрошених на майданчик. Креатив новомиргородців вражав - "Ваня і дрючки", "ПП та Іра"...

Стрибки, передачі, успішні й не дуже кидки - баскетбол не став королем спорту, як футбол, проте зараз стрімко відвойовує позиції, адже стрітбольні майданчики компактні, а для гри досить двох команд по три особи.

Переможці турніру одержали грошові призи. Серед жінок першість здобула команда "НМИ", срібло вибороли спортсменки команди "Максимум", а бронзу - "Зірка".

Серед чоловічих команд нагороди розподілили так: перше місце - "AND1", друге - "Ваня і дрючки", третє - "50х50".

#3

Ми і є ті зміни, на які чекаємо!

Під таким девізом проходило святкування в парку. Тут всім бажаючі могли пройти квест - чотири станції, де треба було проявити такі якості, як готовність навчатися новому, творчість, готовність до співпраці, продемонструвати спортивну форму. На кожній станції учасники квесту отримували наліпки, зібравши повний комплект яких можна було взяти участь у розіграші призів.

Майже кожна станція пропонувала кілька способів заробити наліпку. Наприклад, на станції "Наука" можна було здобути знання з правильного сортування сміття - відповідну інструкцію надавали представники Новомиргородської ЗШ №2.

Другий варіант одержати наліпку був більш цікавий для молоді - поліглот проводив тут уроки з вивчення китайської, англійської, німецької та іспанської мов. Звичайно, за один урок вивчити мову неможливо, але вивчити фразу "Я люблю Новомиргород!" чотирма мовами цілком реально.

На станції "Спорт" всі бажаючі могли займатися під пильним наглядом тренера йогою, пілатесом, енергійними танцями. Бажаючих було багато - до килимків на траві стояла ціла черга.

Для демонстрації творчих можливостей проводили конкурс малюнків. Всі бажаючі могли намалювати, чого їм бракує в парку. Фонтани, павичі та папуги, квіти на виставці приваблювали своїм розмаїттям.

І найголовніша станція - "Єдність". Тут всі учасники квесту разом вкладали мозаїку зі словом "Розквітай".

Не всі пройшли квест до кінця - адже в парку було чимало спокус, що відволікали від маршруту. Але всі, хто проявив наполегливість, одержали найрізноманітніші призи - солодощі, спортивний інвентар, різноманітні аксесуари для творчості та розваг.

#4

Для тих, хто шукав відпочинку та задоволень

Не всі були готові до активного відпочинку. Та й для таких людей було чимало способів розслабитися у День міста гірників.

У парку протягом майже всього свята діяв вуличний кінотеатр, який пропонував людям до перегляду веселі та життєствердні історії. Найбільшої популярності кінотеатр здобув серед дітей, які залюбки розслаблялися у шезлонгах та кріслах-мішках.

Щоб рух у парку не знижував своєї інтенсивності, активні аніматори пропонували сфотографуватися з казковими персонажами, демонстрували шоу мильних бульбашок та оббризкували людей під час літньої спеки водою.

На алеях можна було милуватися картинами та витворами місцевих майстрів.

Кожен бажаючий міг скористатися цього дня особливою можливістю - прямо з парку надіслати листівку близьким.

Найбільше радощів від свята відчували, звичайно, родини гірників, адже кожному співробітнику ТОВ ВКФ "Велта" надали талони на безкоштовне одержання шашликів, напоїв і розваг для дітей на атракціонах.

Несподіваний сюрприз до свята запропонував місцевий відділок поліції - на площі встановили намет, у якому всім бажаючим розповідали про особливості роботи поліції та правила особистої безпеки. Та найбільший захват викликав виступ службових собак.

О шостій годині вечора на святковій сцені представили учасників конкурсу близнюків «Двоє зі скриньки». П’ять пар близнюків розповіли, хто за кого і на скільки хвилин старший, та поділилися власними родинними історіями.

Привітали присутніх зі святом міський голова Ігор Забажан, директорка зі зв’язків з громадськістю та комунікацій компанії «Велта» Анна Капустіна та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко.

У ведучого свята були дві особливі місії – налаштувати належним чином новомиргородців та гостей задля палкої самовіддачі під час найголовнішого виступу – улюбленого багатьма Віктора Павліка та допомогти в організації безпеки під час підготовки до фаєр шоу.

Святковий вечір продовжився виступом народного артиста України Віктора Павліка. А довершене вміння приборкання вогню продемонстрували фаєр-артисти «Сварожичів». Завершилося свято гучним фейєрверком та фаєр-шоу.

Детальніше про те, як проходило свято, дивіться у фоторепортажі Олександра Козловського.

Анна Капустіна та Ігор Забажан


Головне сьогодні