Справжнє свято до Дня захисника України влаштували в селищі Новому.  Концерт, куліш, козацькі забави – місцеві мешканці буквально заплуталися між численними локаціями святкування.

Про це з місця подій повідомляє кореспондент Точки доступу.

Мабуть, селищу Новому пощастило, що діти тут отримують якнайбільшу увагу. Величезна кількість хореографічних і не лише колективів підкорюють непідготовленого глядача далеко не аматорським рівнем підготовки. Тому концерти тут ні в якому разі не можна назвати самодіяльними. І, якщо чесно, судді «Х-фактора» змогли б знайти в Новому не одного потенційного переможця.

За організацію свята взялися селищна рада Нового та місцева загально-освітня школа №10. Локацій вистачало – концерт, ярмарок солодощів, тренінги спецпризначенців 3-го полку, тактична медицина, показові виступи секцій тхеквон-до, боксу та панкратіону, солдатська каша від 3-го полку, козацький куліш і не тільки. Але найкраще «проголосували» діти – саме їх масова присутність довела, що свято вдалося на 100, а то й більше відсотків. Активніших учасників не було – вони радо виступали і на сцені, і змагалися під час козацьких розваг.

Однією з локацій святкування був намет Буго-гардівської паланки українського козацтва. Тут усіх бажаючих частували справжнім козацьким кулішем. З ними змагалася польова кухня 3-го полку спецпризначенців – усі бажаючі змогли цінити, як смакує справжня солдатська каша. Перемогла, звичайно, дружба, але у спецпризначенців каші точно не залишилось

Наприкінці святкування організатори влаштували козацькі забави. Школярі поділилися на кілька команд, змагаючись у перетягування канату, влучності, бою на подушках та патріотичних співах.

Свято справді вдалося. Про це, принаймні, свідчать діти, які й після закінчення не бажали розходитись по домівках – вчителі буквально розганяли їх по домах, нагадуючи про канікули, які почнуться вже з понеділка…

Детальніше –  фоторепортажі Олександра Козловського.

Читайте також: У Кропивницькому відбулася урочиста хода до Дня захисника України (ФОТОРЕПОРТАЖ)


Головне сьогодні