Сьогодні, 5 березня, під час позачергової сесії обласної ради депутати вирішили звернутися до країн-членів НАТО, президентів США і Франції, канцлера Німеччини і послів усіх держав із тим, щоб небо над Україною закрили, повідомляє Точка доступу.

На початку присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Сьогодні ворог від свого безсилля цинічно знищує наші міста і стирає їх з лиця землі саме з повітря. Вся Україна, всі обласні ради, міські ради, які можуть зібратися в унісон, приймають таке звернення. Сьогодні ми єдині, як ніколи, Україна у нас одна і перемога буде за нами, — сказав голова обласної ради Сергій Шульга.

До участі в сесії зареєструвалися 54 депутати. Проголосували одноголосно.

Звернення також підтримали депутати міської ради Кропивницького,  — зазначив міський голова Андрій Райкович в своєму телеграм-каналі.

Депутати на його пропозицію прийняли ще один текст:

Я, Андрій Райкович — Кропивницький міський голова,

ми, депутати міської ради, обрані жителями Кропивницького — міста в центрі України, звертаємось до країн - членів НАТО, президентів США, Франції, канцлера Німеччини, послів усіх держав з вимогою закрити небо над Україною!

Україна палає! Від російських ракет і заборонених бомб горять мирні міста і села. В очах дітей і матерів - жах і відчай.

Усі дороги оповиті вогнем і колонами біженців.

Десять днів і ночей героїчна українська армія, наш незламний народ б'ються із лютим ворогом на смерть заради життя. І вашого життя! Почуйте нас, шановні європейці!

Ми стікаємо кров'ю, але боремось! І кожна згаяна вами хвилина — це нові смерті невинних людей, жінок, дітей і навіть тих, небагатьох, хто колись звільнив світ від нацистської чуми.

Невже Україна, одна із найбільших європейських держав, повинна зникнути з білого світу, щоб ви зробили один єдиний крок до миру. Ви врятуєте не лише нас, ви врятуєте і свої народи.

Настав момент істини. Наберіться мужності — закрийте небо. І Україна, наші діти, і діти наших дітей пам'ятатимуть про вас навіки!

Читайте також: На Кіровоградщині створили гуманітарний штаб, щоб збирати та розподіляти допомогу

Фото обкладинки: Укрінформ 


Головне сьогодні