Розробити проєкт з управлiння побутовими вiдходами, знайти партнерiв для реалiзацiї спiльної iнiцiативи та ознайомитися з теоретичним та практичним досвiдом колег у цiй сферi зможуть учасники нової навчальної програми вiд U-LEAD.

Про це повiдомив Олег Яременко, керiвник Регiонального офiсу "U-LEAD з Європою" у Кiровоградськiй областi, передає Точка доступу.

Для участi у навчаннi вiдберуть 12 територiальних громад, населення яких не перевищує 50 тисяч жителiв iз Днiпропетровської, Кiровоградської, Запорiзької, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей. З проблемою утилiзацiї твердих побутових вiдходiв та створення стихiйних смiттєзвалищ, необхiднiстю захисту екологiї на територiй стикається практично кожна територiальна громада областi. А участь в проєктi допоможе не лише напрацювати план дiй та необхiднi кроки, а i розробити реальний проєкт, — зазначив вiн.

За словами Яременка, участь у навчальному циклi — це можливiсть для територiальних громад за пiдтримки досвiдченого експерта, працюючи в робочiй групi з обмiну досвiдом з колегами з iнших громад, розробити та/або адаптувати Мiсцевий план управлiння вiдходами i вивчити найкращий мiжнародний та український досвiд у цiй сферi. До участi заохочують громади, якi у перспективi зможуть розробити спiльнi проєкти. 

Програму впроваджуватимуть онлайн. Вона передбачає проведення восьми логiчно пов’язаних навчальних заходiв, що поєднують теоретичнi та практичнi семiнари (з 10 березня 2022 року по 2 червня 2022 року). У квiтнi вiдбудеться вiртуальний навчальний вiзит у громаду, яка має успiшний досвiд управлiння вiдходами. А також експерти U-LEAD впродовж навчального перiоду з березня до липня надаватимуть консультативну пiдтримку представникам громад-учасниць. U-LEAD надасть фiнансову пiдтримку на реалiзацiю спiльного проєкту щодо управлiння вiдходами.

Пiд час навчання представники громад зможуть бiльше дiзнатися про основнi змiни законодавчого та нормативно-правового характеру у сферi управлiння вiдходами в Українi, кращi мiжнароднi практики та успiшний український досвiд, порядок розробки мiсцевих планiв управлiння вiдходами в громадах, — пiдкреслив Олег Яременко.

Для участi у вiдборi необхiдно заповнити форму https://bit.ly/3KlDnkU.

До 18:00 9 лютого 2022 року надiслати її на адресу: regops.u-lead@giz.de

В темi повiдомлення вказуйте: "Управлiння вiдходами, назва громади та область".

Довідково: Програма для України з розширення прав i можливостей на мiсцевому рiвнi, пiдзвiтностi та розвитку "U-LEAD з Європою" спiльно фiнансується ЄС та його державами-членами для пiдтримки України на її шляху до змiцнення мiсцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, пiдзвiтному та багаторiвневому управлiнню в Українi, яке вiдповiдає на потреби громадян, та розширює можливостi громад.

Читайте також: Чоловік хоче віддати земельні паї на Кіpовогpадщині під військову базу НАТО


Головне сьогодні