Точка доступу публікує імена військових, пpо загибель яких стало відомо сьогодні, 10 жовтня.

У Компаніївській громаді повідомили про загибель Артема Саутіна.

Військовий загинув 7 жовтня поблизу села Кам’янське Запорізької області внаслідок артилерійського обстрілу. Він був молодшим сержантом, командиром мотопіхотного відділення мотопіхотного взводу мотопіхотного батальйону військової частини А1556.

Артем Саутін народився 18 серпня 2000 року у селищі Компаніївка.

29 травня 2019 року вступив до лав ЗСУ за контрактом та служив у військовій частині А1556 міста Мукачево. Під час повномасштабного вторгнення Артем боронив країну у складі 128-мої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади в/ч А1556.

Разом з дружиною виховував доньку.

Про дату прощання повідомлять згодом.

Артем Саутін з Компаніївської громади

Артем Саутін. Фото: Компанівської громади

Світловодська громада повідомила про загибель жителя села Павлівки Сергія Калініченка, 1990 року народження.

З 2014 року Калініченко Сергій добровільно пішов захищати цілісність та незалежність України.

З перших днів показав себе, як цілеспрямований і сильний солдат. Зокрема, Сергій був єдиним, хто не побоявся виконати бойове завдання, - сісти за кермо бензовозу та поїхати на нульові позиції для допомоги нашим захисникам. Того ж року, під час виконання чергового бойового завдання, отримав контузію, але не полишав прагнення захищати країну і свою родину від рашиської навали, – зазначають у громаді.

Після початку повномасштабного вторгнення росіян 24 лютого 2022 року Сергій Калініченко спочатку став на захист свого села, після пішов захищати кордони країни.

Життя воїна обірвалося 5 жовтня 2023 року під час виконання службових обов’язків внаслідок штурмових дій противника біля населеного пункту Авдіївка Покровського району Донецької області.

У героя залишились батьки, дружина та сестра.

Сергій Калініченко

В Тишківській громаді повідомили, що 6  жовтня 2023 року загинув Ігор Борисенко. Чоловік народився 8  червня 1979  року в Миколаєві.

Ігор Борисенко. Фото: Тишківська громада

Ігор Борисенко. Фото: Тишківська громада

У Мар'янівській громаді повідомили, що 10 квітня 2023 року поблизу Григорівки Донецької області загинув Володимир Вітошко з Великої Виски.

Володимир Вітошко. Фото: Мар'янівська громада

Володимир Вітошко. Фото: Мар'янівська громада

Читайте також: В громаді на Кіровоградщині попрощалися із захисником (ФОТО)


Головне сьогодні