Минулої зими власник кав’ярні "Ваніль" Володимир Кравчук боровся зі зледенінням навколо свого закладу, посипаючи тротуар висушеною кавовою гущею, тепер чоловік пропонує іншим рестораторам і міській раді об'єднатися та також використовувати безкоштовний спосіб боротьби із ожеледицею. 

Про це йдеться на фейсбук-сторінці кав’ярні, передає Точка доступу.

Це досить екологічний варіант, адже кава, на відміну від солі, не псує взуття та резину, і, на відміну від піску, є безплатним матеріалом. Та ще й, після танення снігу, слугує добривом для землі, — йдеться в дописі.

Цього року Володимир Кравчук пропонує міській раді та рестораторам Кропивницького об‘єднати зусилля і підійти до питання комплексно, щоб не викидати щодня кілограми кавової гущі, а використати її з користю.

Якщо представники комунальних підприємств забиратимуть кавову гущу у 8-10 кав’ярнях, а ще — на заправочних станціях, то це може бути 50-100 кілограмів сировини щодня, — підрахував Володимир Кравчук, — звісно, для цього у кав’ярнях мають встановити окремі урни, в які баристи протягом дня викидатимуть тільки кавову гущу.

Якщо кав'ярні, ресторани та АЗС будуть готові надавати комунальному підприємству посипний матеріал, а міська рада візьме на себе організацію цього процесу, то кавовою гущею можна було б посипати як мінімум доріжки у парках, скверах та інших рекреаційних зонах міста.

Читайте також: Минулої ночі на доpогах Кіpовогpадщини пpацювали 15 снігопpибиpальних машин (ВІДЕО)

Фото обкладинки: То є Львів


Останні новини