Війна з Росією триває і військовим потрібна підтримка українців. Сьогодні Точка доступу розповідає про 5 актуальних зборів, які організовують волонтери Кіровоградщини.

Дрони потрібні завджи

На 10 FPV-дронів оголосила збір кропивницька волонтерка Оксана Червоная.

Ми назвали наш новий Mavic 3 "Блискавка". Сподіваємось, що він допоможе нищити кляту русню якомога довше. А ми не зупиняємось, поставили собі нову амбітну  мету –  DJI Mavic 3 та 10 FPV дронів, – зазначила Оксана Червоная.

Задонатити можна за реквізитами:

  • 4149 6293 5097 3459 (Приватбанк)
  • 5375411212128859 (Монобанк)
  • Банка збору

У Благодійному фонді “Полк Святослава Хороброго” наразі теж збирають гроші на дрони.

Зокрема, є запит на два безпілотних авіаційних комплекси "СИЧ", постійно є потреба в дронах "Mavic" з тепловізорами та FPV-дронах

Лише наприкінці минулого року у Фонді зібрали два мільйони гривень на безпілотники “SHARK” для військових 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго. У 2023 році команда Фонду придбала для військових 3 автівки та 3 лафети, 23 БПЛА різних типів, обладнання для снайпінгу, системи захисту та розвідки. 

Безпілотники потрібні постійно та різної комплектації! Вони можуть виконувати різні задачі, але спрямовані на одну - нищити ворога, який прийшов на українські землі, – зазначають у Фонді.

Долучитися до збору можна за реквізитами:


Маскувальні костюми і плащі

Волонтерська група “Ельф” з Олександрії безкоштовно шиє саперські сумки, маскувальні костюми та плащі на замовлення військових.

Голова волонтерської групи “Ельф” Вікторія Шапран розповіла Точці доступу, що наразі мають великі замовлення на виготовлення маскувальних костюмів і плащів.

Насправді багато військових звертаються до нас і щодо того, що не є нашим “асортиментом” – купуємо електроінструменти, підривні машинки тощо... Одним словом – кошти потрібні завжди, – пояснила Вікторія Шапран.

Допомогти можна за реквізитами:

  • 4149499374395141 (Приватбанк)
  • 4441114459771026 (Монобанк)

На фліску, спанбонд та ремонт авто

Волонтерка з Кропивницького Тетяна Сила наразі збирає гроші на флісову тканину та матеріал для плетіння маскувальних сіток – спанбонд.

Тетяна Сила зазначила. що нещодавно придбала для бійців два буси та автомобіль УАЗ і нині багато грошей йде на ремонт автівок.

Задонатити можна за реквізитами:

  • 4149629362029993 (Тетяна Сила)

Донати на їжу для військових

З початку вторгнення спільнота “Добромир” нафасувала вже понад 158 тисяч пакетів із сухими супами та борщами. Таким чином, спільнота підготувала більше 1 500 000 порцій гарячих та смачних страв.

В спільноті традиційно триває збір для придбання продуктів.

Задонатити можна:

Крім цього, як розповіла Точці доступу волонтерка Наталія Бур’яненко, охочі також можуть привезти продукти – картоплю, часник, моркву, буряк, капусту тощо. Якщо ви маєте таку можливість, зв’яжіться із Наталією за номером: 099 929 19 28.

Читайте також: Зупинки-укриття та модульні споруди. Як у Кропивницькому та Черкасах вирішують питання з нестачею укриттів

Фото: з соцмереж волонтерів


Головне сьогодні