На Кіровоградщині агропідприємства можуть бронювати своїх працівників від мобілізації.

Про це сьогодні, 9 квітня, під час брифінгу повідомила директорка департаменту агропромислового розвитку обласної військової адміністрації Валерія Фурманова, передає Точка доступу.

За її словами, агропідприємства області відчувають брак працівників, адже чимало механізаторів зараз проходять службу у лавах ЗСУ. Валерія Фурманова наголосила, що є механізми бронювання, які регульовані постановами Кабміну: 

Для того, щоб подати на бронювання, люди повинні мати чинні відповідні військово-облікові спеціальності та бути офіційно працевлаштованими на агропідприємстві.

Аграрій має право забронювати до 50% працівників, які працюють у нього на підприємстві.

Цей процес довготривалий у часі і робиться або через мобілізаційні завдання, або через визнання підприємства критично-важливим. Списки працюючих подаються до Генерального штабу та ТЦК та СП. Після розгляду вони потрапляють до Міністерства економіки, яке їх опрацьовує та видає відповідний наказ на бронювання. 

Валерія Фурманова зазначила, що аграрії знаходять на своїх полях залишки збитих російських снарядів: 

В області були такі випадки. Снаряди не здетонували, але пошкодили техніку. Хочемо звернути увагу на те. що в полі потрібно бути максимально обережними.

Читайте також: Вчора боронив тил, а сьогодні рятує життя в тилу: історія захисника з Кропивницького (ФОТО)


Головне сьогодні