Кіровоградська область входить до п'ятірки лідерів з оцифрування архівів.

Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив голова Державної архівної служби України Анатолій Хромовий, передає Точка доступу.

Одним з пріорітетів роботи архіву є удоступлення документів для населення та оцифрування документів.

Державний архів Кіровоградської області входить до п'ятірки архівів України з найвищими темпами оцифрування документів. Це стало можливим завдяки співпраці з американською некомерційною сімейно-історичною організацією FamilySearch International. Це дозволить фактично протягом трьох років оцифрувати всі документи Кіровоградського обласного архіву, які потрібні для дослідження родоводів мешканцям вашої області, - зазначив Анатолій Хромовий.

Наступним етапом стане репрезентація оцифрованих знімків. За словами голови Держархіву, минулі роки декілька архівів впровадили ресурси, які дають змогу онлайн переглянути оцифровані документи: 

Плануємо, що в цьому році у вашому архіві також вдасться реалізувати подібну ініціативу.

Наразі Анатолій Хромовий перебуває з робочим візитом на Кіровоградщині. Він ознайомився з роботою архіву, дізнався про поточні проблеми у роботі. Також голова Державної архівної служби відвідав деокуповану Херсонщину. Там окупанти знищили частину архівних документів. Проте, дещо збереглося в оцифрованих копіях.

Частину найцінніших документів врятували самі співробітники архіву. Вони, фактично, зберігали архіви вдома. Мова йде про сотні справ, але є десятки тисяч вкрадених справ.  Зараз триває первірка фактів відсутності справ.

Агатолій Хромов

Державний архів Кіровоградської області розпочав збір та формування колекції матеріалів (фото-, фоно-, відео-, у паперовому вигляді) щодо повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Просимо жителів нашого краю надсилати відповідні матеріали до Державного архіву Кіровоградської області на електронну адресу: public@dakiro.kr-admin.gov.ua, - йдеться на сайті обласного державного архіву.

Читайте також: Як у Кропивницькому навчатимуться школярі після зимових канікул – роз’яснення міськради


Головне сьогодні