27 січня в обласній бібліотеці імені Дмитра Чижевського у Кропивницькому відкрили дитячу точку "Спільно". Тут працюватимуть дитячий лікар, кризовий психолог та проходитимуть розважальні й просвітницькі заходи на всі смаки. Детальніше про послуги, на які можуть розраховувати діти та їхні батьки, читайте у матеріалі Точки доступу.

На честь офіційного відкриття точки "Спільно" організатори підготували читацький центр для батьків, майстерклас "Веселі звірята", а гостей та відвідувачів книгозбірні зустрічали казкові герої. У холі на першому поверсі, де облаштували дитячий куточок, експонувалися малюнки вихованців дитячої школи мистецтв Кропивницького.

Дитяча точка "Спільно"

Як розповіли в бібліотеці, ця локація працюватиме як творчо-розважальний та інформаційний майданчик. Тут проходитимуть майстеркласи з різних технік, розважальні заходи, ігри, що розвивають, віртуальні подорожі і, звісно, фахівці пропагуватимуть читання серед маленьких відвідувачів.

Дитяча точка "Спільно"

Поки що майстеркласи проводять працівники книгозбірні, але в закладі планують співпрацювати з Музеєм мистецтв та з місцевими майстринями.

Дитяча точка "Спільно"

Також на майданчику чергуватимуть кризовий психолог та дитячий лікар, які зможуть надати відповіді на всі питання, що цікавлять малечу та їхніх батьків. Лікар працюватиме по понеділках із 10.00 до 16.00, а психолог – по четвергах. Надалі планують залучити до роботи психолога, який би працював із родинами, що мають постстресовий синдром, синдром у період війни. Працюватимуть і з місцевими, і з переселенцями.

Дитяча точка "Спільно"

Точка "Спільно" в тестовому режимі була відкрита протягом місяця. У цей час організатори вивчали, які послуги найбільше затребувані та подобаються дітям. Як показала практика, малеча охоче відвідує цікаві майстеркласи, актуальні сучасні настільні ігри, подобається їм і дошка візуалізації свого майбутнього.

Дитяча точка "Спільно"

Всі послуги на майданчику безплатні. Працюватиме локація в режимі роботи бібліотеки – з 10.00 до 18.00, окрім неділі. Планують проводити по два-три заходи на день.

Дитяча точка "Спільно"

Попередньої реєстрації немає. Приділити увагу готові всім охочим. Людей лише просять зареєструватися на місці, аби розуміти, який є попит. До слова, лише за місяць точку "Спільно" відвідали вперше понад 300 людей.

Дитяча точка "Спільно"

Анонси заходів, що проходитимуть на майданчику, публікують у телеграм-каналі, на ФБ-сторінці, в Інстаграмі та на сайті бібліотеки.

Дитяча точка "Спільно"

Відкриття дитячої точки "Спільно" стало можливим завдяки проєкту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їх батьків, які постраждали внаслідок війни в Україні". Ініціатива реалізується Благодійним фондом "Безпечне майбутнє" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Дитяча точка "Спільно"

Вартість дитячої точки "Спільно" у Кропивницькому – близько ста тисяч гривень. Це пілотна локація проєкту. Ще 12 таких майданчиків відкриють у різних громадах Кіровоградщини. Здебільшого їх облаштують у центральних бібліотеках, а ще в будинках культури. Запрацює мережа орієнтовно протягом місяця, залежно від того, як швидко пройдуть закупівлі меблів, іграшок тощо. Все це купується шляхом тендерів. Всі дитячі точки "Спільно" виглядатимуть ідентично. Різнитися може лише площа приміщення.

Дитяча точка " Спільно"

Керівник регіональних офісів ЮНІСЕФ Бенджамін Фішер розповів, що прибув до Кропивницького у квітні, познайомився із можновладцями, які йому показали це чудове місце – бібліотеку імені Дмитра Чижевського.

Дитяча точка "Спільно"

Я дізнався, що тут проходить багато різних заходів, познайомився із людьми. Щасливий бачити, що сьогодні тут зібралося так багато дітей із батьками. Сподіваюся, громада Кропивницького і надалі долучатиметься до заходів, які проходитимуть на майданчику. Це безпечний і цікавий простір для вас усіх. 

Дитяча точка "Спільно"


Читайте також: Хочу хустку більше сумну, ніж веселу – туга за Україною: майстер із Кропивницького створює унікальні хустки

Фото автора та організаторів 

                       


Головне сьогодні