Група саперiв, що працювала на Донеччинi у складi зведеного загону ДСНС, повернулася додому. Понад мiсяць хлопцi перебували на сходi країни у польових умовах, розмiновуючи кiлометри бездорiжжя, лiсосмуг та понiвеченi вiйною населенi пункти.

Про це з посиланням на УДСНС Кiровоградщини передає Точка доступу.

За допомогою спецiальної технiки, а здебiльшого вручну, сапери виявляли протитанковi та протипiхотнi мiни, залишки нерозiрваних снарядiв, авiабомб та решти вибухонебезпечного металу для їх подальшого знешкодження.

Хлопцi дуже втомленi. Далися взнаки тижнi напруженої роботи, фiзичне виснаження та складне психоемоцiйне навантаження. Але настрiй дуже позитивний. А як iнакше?! Навiть повiтря рiдного дому додає сил i наснаги, – йдеться в повiдомленнi.

Цього разу зi сходу бiйцi привезли жовто-блакитний стяг. Це особлива релiквiя, що тривалий час була оберегом пiротехнiчного пiдроздiлу. Пiд час кожної ротацiї бiйцi залишали на ньому пiдписи настанови та побажання своїм наступникам. А тепер цей унiкальний свiдок вiйни поповнить експозицiю пожежно-технiчної виставки-музею Головного управлiння ДСНС в областi.

Сапер УДСНС

Розміновувач

УДСНС Кіровоградщини

Рятувальники

Група саперів

Вiтаємо наших героїв на рiднiй землi. Неймовiрно щасливi, що усi повернулися додому неушкодженими! Безмежно вдячнi за таку складну та життєво важливу роботу!

Читайте також: Протягом минулої доби відбулося понад 100 бойових зіткнень                             


Головне сьогодні