Сьогодні, 16 січня, в Апеляційному суді Кропивницького підозрюваний у скоєнні ДТП, в якій загинула дівчина, просив змінити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на нічний домашній арешт. Аварія сталась 31 грудня 2023 року. Дівчина переходила дорогу пішохідним переходом на вулиці Короленка, там її на смерть збив водій автoмoбіля "Volkswagen Touareg".

"Це сталось за лічені секунди. Каюсь", – підозрюваний

Захисник підозрюваного Віктор Осєтров в апеляційному суді клопотав щодо переобрання запобіжного заходу своєму клієнту. Як писала Точка доступу раніше, у Ленінському районному суді суддя Леонід Плохотніченко визначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без можливості внести заставу.

У сьогоднішньому засіданні адвокат Віктор Осєтров сказав, що підзахисний повністю визнає вину і не впливатиме на свідків на час досудового розслідування.

Основні слідчі дії виконані, призначена судова автотехнічна експертиза, яка відбудеться в Одесі, і на її результати мій підзахисний вже не може вплинути жодним чином.

Додав, що відразу після аварії його клієнт намагався викликати поліцію і "швидку" допомогу, брав участь в огляді місця події, погодився здати аналізи на освідування стану, які показали, що він тверезий.

Також просив долучити до матеріалів справи квитанцію з "Укрпошти" про часткове відшкодування матеріальної шкоди – 40 тисяч гривень на поховання загиблої дівчини.

апеляція у справі смертельної дтп на вулиці Короленка у Кропивницькому

Підозрюваний Роман А. – студент другого курсу технічного університету. На запитання судді, за якою спеціальністю навчається, чоловік сказав, що не пам’ятає, як вона називається.

Чоловік повністю визнав вину. Сказав, що ненавмисно збив дівчину і таке могло трапитись з кожним.

апеляція у справі смертельної дтп на вулиці Короленка у Кропивницькому

Прошу вибачення у рідних. Каюсь. Я не хотів цього робити, чесно. Це все сталось за лічені секунди.

"Дівчину відкинуло на понад пів сотні метрів", – прокурор

Основна версія того, чому сталась аварія – перевищення водієм швидкості, розповів прокурор Ігор Васильків.

Автомобіль зупинився від місця події на відстані понад 70 метрів, а дівчину відкинуло на понад пів сотні метрів. Це свідчить про перевищення швидкості руху.

Яким було перевищення швидкості руху на момент скоєння ДТП (у місті водії мають їздити зі швидкістю 50 кілометрів на годину – ред.), встановить експертиза.

Додав, що підозрюваний може переховуватись від слідства і впливати на свідків.

апеляція у справі смертельної дтп на вулиці Короленка у Кропивницькому

Підозрюваний повністю визнав вину, але це не є жодним доказом щодо доведеності пред’явленої підозри. Сьогодні він визнає вину, завтра може заперечувати. Тому це не зменшує ризики.

Що каже захист

Родина загиблої дівчини хвилюється через те, що якщо підозрюваний вийде з-під варти, зможе впливати на свідків і експертів, розповів захисник родини Олександр Бабков.

Судді лишили підозрюваного під вартою

Вислухавши усі сторони справи, колегія суддів у складі головуючого Руслана Бондарчука, а також Дем’яна Іванова і Петра Ремеза ухвалила рішення відмовити у клопотанні адвоката підозрюваного.

Ухвалу Ленінського суду лишити без змін. Рішення оскарженню у касаційному порядку не підлягає.

Читайте також: Капітальний ремонт шкільного укриття за 5 днів: хто і як ремонтує сховище ліцею на Кіровоградщині


Головне сьогодні