Жителів Кіровоградщини закликають взяти участь у благодійній акції та допомогти українським дітям, яких депортували росіяни під час війни. Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на Благодійний фонд "Сучасна Україна".

За інформацією фонду, 7,5 млн дітей постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення Росії до України. 461 дитина була вбита російськими окупантами. Ще 920 маленьких українців поранили, а 16,3 тисячі дітей незаконно вивезли з території України. При цьому повернути до власних родин за рік вдалося лише 307 дітей, які пройшовши звірства катувань, обстрілів і залякувань, потребують негайної психологічної підтримки та реабілітації.

Тому Благодійний фонд «Сучасна Україна» виступив з ініціативою реалізувати проєкт – "FOR KIDS UA". Його головна мета – привернути увагу світової спільноти до проблеми депортованих росіянами українських дітей, а також зібрати допомогу для їх гуманітарної підтримки.

Для цього починаючи з 1 березня і впродовж наступних 5 місяців волонтери Фонду у співпраці зі світовими художниками-муралістами проведуть благодійний онлайн продаж 5 колекційних поштових марок, на яких зображені мурали на підтримку України та її "вкраденого покоління".

Першим лотом в рамках благодійних онлайн продажів проєкту «FOR KIDS UA» стала марка із зображенням муралу відомого французького художника-мураліста Жульєна Сета. Його назва - «Україна в дії» (L'Ukraine en marche). Цей стінопис був створений у Парижі на початку війни.

За задумом автора, він мав на меті продемонструвати всьому світові мужність та рішучість українського народу, важливість його підтримки і допомоги в боротьбі з окупантом.

Продаж цієї та наступних марок відбувається на цій платформі.

За перші 10 годин благодійних онлайн продажів користувачами з усього світу було придбано близько 200 марок з підписом французького автора. Завдяки цьому уже вдалося зібрати понад 800 тисяч гривень.

Всі зібрані в ході благодійних онлайн продажів кошти будуть спрямовані на допомогу звільненим з «російського полону» українським дітям, а також гуманітарну підтримку маленьких українців на деокупованих територіях.

Фото благодійного фонду

Читайте також: Вихід є: у Кропивницькому постраждалим внаслідок війни надають безплатну психологічну допомогу (ФОТО)

 


Головне сьогодні