Майже пiвтори сотнi тисяч гривень алiментного боргу сплатив чоловік у Кропивницькому пiсля застосування до нього встановлених законом обмежень.

Про це повiдомляє Точка доступу з посиланням на Мiнiстерство юстицiї України.

На виконаннi у Фортечному вiддiлi державної виконавчої служби у Кропивницькому Пiвденно-Схiдне мiжрегiональне управлiння Мiнiстерства юстицiї Днiпра з червня 2011 року перебувало виконавче провадження про стягнення алiментiв на утримання дитини, починаючи з листопада 2005 року.

Заборгованiсть по алiментах на утримання дитини складала 144 008 грн.

Державний виконавець внiс боржника до Єдиного реєстру боржникiв та наклав арешт на його рахунки. Крiм того, суд виніс постанови про обмеження боржника у правi виїзду за кордон, у правi керування транспортними засобами, у правi користування зброєю та у правi полювання.

У результаті боржник в повному обсязi погасив заборгованiсть – 144 008 грн, сплатив штраф 72 994 грн та виконавчий збiр у сумi 14 401 грн.

Усього упродовж минулого тижня органи Державної виконавчої служби стягнули 144 млн грн алiментiв. З них 29,2 млн грн проблемної заборгованостi. Загалом вiд початку цього року стягнули 4,2 млрд грн алiментних платежiв. З них 843,2 млн грн – завдяки застосуванню до боржникiв встановлених законом обмежень:

  • позбавлення права виїзду за межi України;
  • позбавлення права керування транспортними засобами;
  • позбавлення права користування вогнепальною зброєю та права полювання;
  • накладення арешту на майно;
  • притягнення боржника до вiдбування суспiльно корисних робiт.

Читайте також: У Кропивницькому дiтям пiльгових категорiй вручили набори школяра (ФОТО)

Фото: "Адвокатське бюро"


Головне сьогодні