Жителiв територiальних громад, що знаходяться в зонi обслуговування Центральної мiської лiкарнi Гайворонської мiської ради, закликають пiдтримати хворих на гострi вiруснi пневмонiї, якi лiкуються в закладi.

Про це повiдомляє Точка доступу з посиланням на фейсбук-сторiнку Гайворонської мiської ради.

Нинiшня хвиля захворюваностi на гострi респiраторнi iнфекцiї (зокрема, коронавiрус) супроводжується стрiмким зростанням ускладнень з боку дихальної, серцево-судинної та нервової систем, що добре вiдображає динамiка показникiв госпiталiзацiї до лiкарнi, – йдеться в повiдомленнi.

Станом на 17 листопада 2021 року, на iнфекцiйних лiжках, якi розгорнули у трьох вiддiленнях лiкарнi, перебувають 70 хворих на гострi пневмонiї. Iз них дев’ятеро – дiти. Iз загальної кiлькостi захворiлих 22 – з пiдтвердженим коронавiрусом.

Практично всi хворi є кисневозалежними i наявних 29 кисневих концентраторiв замало, аби забезпечити цю потребу. У вiддiленнi анестезiологiї з лiжками iнтенсивної терапiї для тяжких хворих використовують медичний кисень з балонiв, потреба в яких нараховується десятками на добу. Одного балону з киснем (вартiстю понад 500 гривень без витрат на доставку) часто вистачає лише на декiлька годин кисневої пiдтримки одного пацiєнта.

За останнi два мiсяцi на балони з киснем, медикаменти та засоби медичного призначення лiкарня витратила понад пів мільйона гривень. Ресурси вичерпуються, тож у медзакладi вiдкрили благодiйний рахунок для охочих допомогти.

  • банк: АТ КБ ПриватБанк
  • р/р UA973052990000026004045107202  
  • код ЄДРПОУ 38817151

У разi внесення допомоги на рахунок лiкарнi через термiнал АТ КБ ПриватБанк, треба набирати номер послуги 1001.

Читайте також: Нa Кіpoвoгpaдщині кopoнaвіpус виявили у 214 людeй, 9 хвopих пoмepли

Фото обкладинки: газета "Місто"


Головне сьогодні