Фрази, що стали символами російсько-української війни, патріотичні та мілітаризовані татуювання. Повномасштабна війна вплинула й на стилістику малюнків на тілі. У такий спосіб люди прагнуть підкреслити свою позицію, розказати власну історію, виказати підтримку українській армії. Які татуювання робили кропивничани після 24 лютого минулого року, читайте на Точці доступу.

Майстер тату Олександр Генов працює в цій сфері з 2010-го року. Каже, від початку активної фази війни отримав новий досвід у плані виконання патріотичних і мілітаризованих малюнків. Ми застали чоловіка за роботою над тризубом у стилі Tribal.

Патріотичне тату

Багато з’явилося мотивів – традиційних, народних, фольклорних, військова символіка, пов’язана з Україною, війною, боротьбою, – розповідає чоловік.

патріотичне тату

Найтяжче у роботі, ділиться Сашко, задовольнити запит клієнта, але, в той же час, не дублювати інших майстрів. Оскільки часто люди знаходять схожі картинки в інтернеті й просять їх повторити. Професійний майстер, пояснює він, прагне розвиватися, а не робити мільйонного вовка чи то лева.

Майстер тату Олександр Гончаров

Майстер та адміністратор тату студії NEON Дмитро Кохан говорить, що повномасштабна війна особливо не вплинула на кількість охочих робити татуювання. Скоріше, змінилася тематика татуювань.

Хлопці роблять більш агресивні татуювання. Більше малюнків стало на воєнну тематику. Це такі мілітаризовані ескізи, до прикладу, зі зброєю.

Мілітаризоване тату

Більше люди почали робити патріотичних татуювань. Різні написи тепер переважно роблять українською, додають прапорець, тризуб.

Патріотичне тату

Зріс попит на кольори українського стягу, червоно-чорні малюнки. Були випадки, коли клієнти перекривали російські написи новим татуюванням. Що стосується кольорової гами – однаково часто роблять чорно-білі та кольорові татуювання.

Патріотичне тату

Вже, на щастя, є випадки, що люди хочуть здихатися російської мови на своєму тілі, якщо вона там була, – говорить він.

На питання про модні тренди, Дмитро відповідає, що такого поняття як мода в татуюванні немає взагалі. Оскільки це малюнок, який залишається на все життя. Тож обирати ескіз треба, не опираючись на жодні тренди та віяння.

Ескізи тату

Якщо ви хочете зробити татуювання, подумайте, що саме ви хочете, остаточно визначтеся із малюнком, поговоріть із майстром. Здебільшого, майстри – це художники – і вони можуть намалювати ескіз та знайти той варіант, який вас задовольнить.

Майстер тату Дмитро Кохан

Дмитро Кохан говорить, що сезону, коли татуювання радять робити, або навпаки ні, як такого немає. Важливе насамперед відповідальне загоювання. Відповідно до температури є певні рекомендації, що дещо відрізняються.

Загоєння тату

Загалом сезон не впливає. Є якісь основні правила – це не вживати алкоголь за три дні до сеансу та після, зволожувати, мастити кремом для загоєння, не здирати кірку, яка утворюється.

Тату у формі напису

Ні для кого не секрет, що в умовах війни татуювання можуть нести загрозу здоров’ю і життю — як для звичайних людей, так і для військових. Люди з патріотичними та мілітаризованими татуюваннями потрапляють у поле зору окупантів чи не в першу чергу.

Військові, які приходили до нас на татуювання такого характеру, самі знають, на що ідуть. Проте, ми говорили про це з ними, та їх це не зупиняло.

Коли Дмитро розповідає про татуювання, зроблені в студії після 24 лютого минулого року, то згадує написи "Україна", "Сильні духом", "Воля", зображення войовничого козака з чубом, українські орнаменти, вишиванки, прапори України та УПА, гільзу, тризуб, поєднаний із написом ЗСУ, тризуб, стилізований під сокола. Якось парамедик робив у салоні напис "Не сьогодні" між двома шрамами, які утворилися після поранень на війні. 

Патріотичне тату

Або це може бути якась нова школа – щось патріотичне, але зроблене якось авангардно, андеграудно, цікаво. Так, як ніхто до цього не робив. Плюс татуювання в тому, що ти можеш зробити, що завгодно. Це можуть бути дві прості лінії, а може бути складний художній витвір. 

Ескіз тату

Майстер Олександр Генов впевнений, що закінчення війни теж вплине на мотиви татуювань.

Будуть татуювання, пов’язані з перемогою, з часом, який пройшов до повної перемоги. Більше військових зроблять собі татуювання, в тому числі – пов’язані з їхньою військовою спеціальністю. Оскільки зараз багато хто остерігається це робити зі зрозумілих причин.   

Патріотичне тату

Нині Олександр хотів би зробити стилізоване тату сучасної українки, на яке його надихнула співачка ONUKA. Розповідає, що у неї є фотосесія в сучасному українському одязі та стильних окулярах. Також на свого клієнта чекає ескіз зображення крутого козака.

Патріотичне тату

Патріотичне тату

Читайте також: Діалог між передовою й тилом: у Кропивницькому військовий презентував світлини, зроблені на фронті


Головне сьогодні