Кіровоградщина презентувала 13 проєктів з відбудови міжнародній консалтинговій компанії HFR Ingenieure GmbH. Серед них -–мости, лікарні, укриття, житлові мікрорайони, нові підприємства. 

Про це очільник обласної військової адміністрації Андрій Райкович повідомив під час сьогоднішнього брифінгу, передає кореспондентка Точки доступу.

За словами очільника обласної військової адміністрації Андрія Райковича, на сьогодні на Кіровоградщині за статистикою осіли близько 85 тисяч переселенців. Також до області релоковано 13 вишів, 52 підприємства та 4 лікувальних заклади.

Андрій Райкович зазначив, що Кіровоградська область має вигідне логістичне розташування. Тож ми маємо шанси для того, щоб залучити серйозних інвесторів.

Два дні тому ми провели першу ознайомлюючу зустріч з консалтинговою компанією HFR Ingenieure GmbH, яка займається питанням реалізації фінансових проєктів Світового банку та Європейського банку реконструкції та розвитку та недержавних фінансових структур світової демократії відносно різних країн світу, які потребують розвитку. Компанія має досвід будівництва різного профілю та напрямку у більш ніж 50 країнах світу, – говорить Райкович.

Райкович

Компанія наразі робить зовнішній політичний, соціальний та фінансовий аудит на спроможність тих чи інших територій, які постраждали внаслідок військових дій, на готовність співпраці з міжнародними фінансовими структурами. Фінансовий кейс компанії – 2,2 мільярди доларів, який буде задіяний на відновлення інфрастуктурних об'єктів країни.

Кіровоградська область презентувала 13 проєктів з різних напрямків.

На нашу думку вони можуть зацікавити інвесторів, – зазначив Андрій Райкович.

Серед проєктів – будівництво нового 102-го мікрорайону (поблизу Жадова) на 20 тисяч мешканців у Кропивницькому. Для цього виділили 40 гектар землі.

Там є інженерні комунікації та все сформовано для того, щоб розвивати житлове будівництво. Ми продемонстрували цей проєкт та передпроєктні пропозиції. Я бачив, що проєкт зацікавив, – говорить очільник ОВА.

Окрім будівництва мікрорайону, тут планують реалізувати медичні, освітні та інфрастуктурні проєкти.

Вцілому, по області під забудову житла виділили більше 110 гектар.

ОВА

Зустріч з представниками компанії HFR Ingenieure GmbH. Фото: Андрій Райкович

Також інвесторам представили кілька важливих проєктів з відновлення дорожної інфрастуктури – дороги та мости.

Це важливі проєкти для Олександрійського району, Голованівська, Світловодська. Багато мостів не підлягають ремонту, їх потрібно демонтувати та заново побудувати, – зазначив Райкович.

Презентували і проєкти з відновлення та реабілітації військових та будівництва укриттів.

Представник Смоліно, зокрема, презентував проєкт зі створення нових робочих місць – будівництва картонно-паперової фабрики. Проєкт на більш ніж 150 мльйонів доларів. Для інвесторів світого рівня – це реальні кошти, – говорить Райкович.

Як відзначив очільник ОВА, область повинна мати напрацьовані кейси для залучення інвесторів та бути готовою до їх презентації та реалізації:

Це лише старт та можливість для адміністрації презентувати та розвивати свої проєкти. В разі успішних презентацій можемо розраховувати на позитивні реалізації проєктів.

Читайте також: У Кропивницькому взяли під варту лікаря, підозрюваного в хабарництві за ухилення від мобілізації


Головне сьогодні