У недiлю, 19 травня, у Кропивницькому вшанували пам’ять жертв полiтичних репресiй. Представники влади спiльно з громадою мiста поставили лампадки й поклали квiти до монумента у скверi Борцiв за волю України.

пам'ятний день

Про це повiдомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу мiської ради.

За душi загиблих i закатованих жертв тоталiтарного режиму помолився архiєпископ Кропивницький i Голованiвський ПЦУ Марк.

Репресiї тоталiтарного режиму – це ще один етап iсторiї  українського народу. Наш народ розплачувався своєю елiтою за бажання бути українцями. Ми сьогоднi згадуємо i жертв голодомору, коли нас знищувати фiзично. Сьогоднi як нiколи посилюємо нашi молитви, єднаймося, бо вiд бажання захистити себе залежить, чи збережемо ми себе як нацiя, – промовив Владика Марк.

панахида

Букети квiтiв вiд кропивничан цього дня лягли i до пам’ятної дошки незламному воїну УПА Семену Сороцi.

Семен Сорока

Довiдка: День пам’ятi жертв полiтичних репресiй, згiдно з Указом Президента вiд 21 травня 2007 року, щорiчно вiдзначається у третю недiлю травня на вшанування пам’ятi жертв полiтичних репресiй, привернення уваги суспiльства до трагiчних подiй в iсторiї України, викликаних насильницьким впровадженням комунiстичної iдеологiї.

Читайте також: Майже рік вважався зниклим безвісти: громада на Кіровоградщині повідомила про загибель військового

 


Головне сьогодні