Кожен фермер прагне оптимізувати своє виробництво та зробити процес обробітку земель, посіву та збору врожаю максимально ефективним, витрачаючи для цього мінімум ресурсів. Один з сучасних способів оптимізації праці – використання сигналу RTK під час роботи в польових умовах.

Що таке сигнал РТК та для чого його використовують? 

RTK (Real-Time Kinematic) в перекладі з англійської – “кінематика в реальному часі”. Це одна з найсучасніших систем навігації, яка дозволяє визначати координати сільськогосподарськї техніки в режимі реального часу. Це одна з фундаментальних складових точного зелеробства. Вона може визначити координати техніки з точністю до 2,5 сантиметрів.

фермер

Для чого використовують сигнал RTK у сільському господарстві? 

  • Паралельне водіння – можливість завдяки RTK та автопілоту їхати по точнозаданому маршруту. Це дозволить зменшити розхід палива, до того ж робить практично неможливим ненавмисне пошкодження рослин технікою. Завдяки RTK фермери можуть працювати як вдень так і вночі, а також в умовах обмеженої видимості, до прикладу, в туман. Це ще одна перевага, яка зменшує час простою сільськогосподарської техніки. 
  • Створення технічних колій – RTK створює технологічні колії, які дозволяють розподіляти зони посівів та створювати смуги руху техніки. Це в свою чергу значно зменшує ймовірність пошкодження посівів.
  • Можливість передавати дані з прив’язкою до точних координат – використання RTK дозволяє  передавати дані, отримані з сільськогосподарської техніки, дозволяє систематизувати та аналізувати дані в єдиній системі. Це дає можливість відстежувати процес дозрівання рослин,  відстежувати якість виконаних робіт.

Переваги використання RTK в сільському господарстві

Використання RTK дозволяє фермерам вести продуктивне господарство максимально оптимізуючи процеси посіву, вирощування та збору врожаю: 

  1. Економія на матеріалах – використання RTK дозволяє виробнику сільськогосподарської продукції працювати без перекриттів та економити на використанні посівного матеріалу, добрив, пестицидів. До того ж це прекрасна можливість зекономити на використанні пального. Економія може складати до 5%, на великих площах – це немало.
  2. Підвищення продуктивності праці – в умовах обмежених ресурсів, в тому числі і людських. RTK – прекрасна можливість підвищити продуктивність праці завдяки автоматизації багатьох процесів та скороченню часу, необхідного для їх виконання. 
  3. Підвищення якості врожаю – використання RTK дозволяє покращити якість та збільшити кількість врожаю завдяки точному управлінню технічними процесами виробництва. Це дозволяє збільшити прибуток, отриманий з кожного гектара. 

Впровадження RTK систем у роботу сільськогогосподарських підприємств сприяє підвищенню конкурентноспроможності на ринку, підвищенню ефективності та оптимізації роботи, економії на паливі, посівних матеріалах та добривах. Це все безперечно сприяє збільшенню ефективності виробництва та, як наслідок, прибутків.


Реклама


Головне сьогодні