Сьогодні, 10 квітня, у Кіровському районному суді в Кропивницькому обрали запобіжний захід начальнику сектора поліцейської діяльності Голованівського районного відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області.

Про це повідомляє кореспондентка Точки доступу.

За що керівник відділу поліції просив хабар?

Володимира Вільчинського затримали 8-го квітня під час отримання ним другого траншу хабаря, розповів прокурор Геннадій Пірго. У залі суду поліцейський закрив обличчя аркушем.

поліцейський Володимир Вільчинський підозра

За версією слідства, керівник відділу поліції вимагав гроші за нереєстрацію матеріалів про кримінальне правопорушення в системі єдиного обліку Національної поліції. Це входило до його обов’язків.

Були матеріали перевірки з проведення земляних робіт, тобто, чи викопувались труби підземного трубопроводу. Це стало приводом для збору матеріалів, які не були зареєстровані в цій системі, - розповів прокурор.

З його слів, поліцейський вимагав гроші у одного з фігурантів перевірки проведення земляних робіт.

Йому повідомили про підозру за частиною 3, статті 368 Кримінального кодексу України "Одержання неправомірної вигоди особою, яка займає відповідальне становище". Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років, додаткове покарання – заборона обіймати певні посади протягом 3 років і конфіскація майна.

Адвокат двічі клопотав про закрите засідання, без журналістів

Адвокат підозрюваного Олексій Пільгуй просив суд провести засідання у закритому режимі, бо на захист клієнта, з його слів, мав озвучити інформацію, яка не підлягає розголошенню.

адвокат Олексій Пільгуй

Спочатку суддя Олексій Галаган постановив допустити пресу до участі у засідання і попросив не публікувати анкетні дані підозрюваного.

Після цього адвокат передав судді заяви і клопотання.

Олнексій Пільгуй просив провести засідання без журналістів

Це дані, які стосуються сімейного і особистого життя підозрюваного. Згідно законодавства, я маю право подавати їх без преси, у закритому судовому засіданні, – зазначив захисник.

Суддя Олексій Галаган ознайомився з документами.

Дійсно, частина документів містить інформацію не тільки про близьких родичів підозрюваного, а й про перенесені хвороби і лікування.

Після цього вирішив провести засідання у закритому режимі, дозволивши журналістам зайти на оголошення ухвали.

Можна внести заставу

Суддя Олексій Галаган ухвалив рішення щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 242 тисячі 240 гривень. Адвокат Олексій Пільгуй відмовився коментувати справу і не сказав, чи будуть вносити заставу.

підозрюваний поліцейський Голованівський район

Прокурор Геннадій Пірго додав, що просив визначити підозрюваному заставу у розмірі 302 тисячі 800 гривень, а адвокат просив обрати своєму клієнту запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою. Також прокурор клопотатиме про відсторонення підозрюваного від посади.

прокурор Геннадій Пірго Кіровоградська область

Читайте також: У Кропивницькому затримала чоловіка, який хотів вивезти з України прицільні комплекси до бойових літаків


Головне сьогодні