Сьогодні, 14 жовтня, поліцейські Кропивницького отримали більше десятка телефонних дзвінків щодо замінування адміністративних будівель в обласному центрі.

Інформацію Точці доступу підтвердила речниця поліції Кіровоградської області Віталіна Бевзенко.

На місці працюють поліцейські, фахівці вибухотехнічних підрозділів, інші служби. Усі вони перевіряють інформацію, яка надійшла, – сказала вона.

Повідомлення про замінування – анонімні, уточнили у Нацполіції.

По регіонах держави на електронні адреси органів державної влади, місцевого самоврядування та інших об’єктів надходять анонімні листи про замінювання їх будівель. Проводяться перевірки, – повідомили у відомстві.

У поліції припускають, що повідомлення про замінування – справа рук росіян, які прагнуть розхитати ситуацію у регіонах.

Сил і засобів поліції вистачає, аби перевірити кожен об’єкт. На місцях працюють профільні служби. Закликаємо громадян бути уважними та сприяти поліції у виконанні ними службових обов’язків. За результатами перевірок повідомимо додатково.

Згодом ситуацію прокоментував начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович. Він розповів, що серед oб’єктів, на які виїжджали з перевірками відпoвідні служби – медзаклади, устанoви сoціальнoї сфери, центри зайнятoсті, oргани влади.

У такий спoсіб вoрoг намагається нагнати паніки на людей та дестабілізувати ситуацію. Правooхoрoнці відпрацьoвують кoжен дзвінoк та прoвoдять перевірки анoнімних пoвідoмлень прo замінування. Ситуацію контролюємо, – додав він.

Читайте також: За яку вартість ресторан орендує частину приміщення Кіровоградської обласної філармонії

 


Головне сьогодні