Глава держави під час розширеного засідання Президії Конгресу місцевих і регіональних влад представив та обговорив із очільниками областей, громад і міськими головами План Перемоги, який він нещодавно презентував союзникам України у боротьбі з російською навалою. В режимі онлайн в ньому взяли участь начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, голова обласної ради Юрій Дрозд, депутати та керівники громад.

Президент представив План перемоги

Про це повідомили в пресслужбі обласної військової адміністрації.

Попри те, що основні пункти Плану стосуються, передусім, кроків та дій міжнародних партнерів, важливою є єдність українців та робота на Перемогу на рівні кожної української громади. Адже реалізація Плану перемоги має бути ефективною на всіх рівнях, зокрема і на рівні зв’язків із регіонами та громадами в країнах-партнерах.

Ми завжди працюємо з нашими партнерами на всіх рівнях - на найвищому й на рівні кожного серця, яке з Україною та справді хоче для нас миру, хоче для нас справедливості. З лідерами працюємо. Уряди та парламенти - це вже теж є. Прошу розпочати цю роботу на рівні ваших зв’язків із регіонами інших держав, із громадами в країнах-партнерах, – наголосив Президент.

Своєю чергою Андрій Райкович зазначив, що План Перемоги потребує підтримки якомога більшої кількості людей по всьому світу, бо йдеться про глобальну безпеку.

Україна заслуговує справедливого і достойного миру, фундамент якого - оновлена безпекова архітектура. По суті, завдяки Президентові України, стартувало широке обговорення у внутрішньому просторі країни. І воно через народних обранців, органи місцевого самоврядування, виконавчу владу, лідерів громадської думки має дійти до кожного українця – від центру до найменшого села, – підкреслив начальник ОВА.

План перемоги

План Перемоги складається з п’яти пунктів – геополітичного, двох військових, економічного та безпекового – і трьох таємних додатків:

1 – запрошення України в НАТО.

2 – оборона. У ньому йдеться про незворотне зміцнення української оборони проти агресора.

3 – стримування. Україна пропонує розмістити на своїй території комплексний неядерний стратегічний пакет стримування, який буде достатнім для захисту країни від будь-якої воєнної загрози з боку Росії.

4 – стратегічний економічний потенціал. Україна пропонує стратегічним партнерам укласти спеціальну угоду щодо спільного захисту наявних у країні критичних ресурсів, спільного інвестування та використання відповідного економічного потенціалу.

5 – безпековий. Він розрахований на післявоєнний час та передбачає у разі згоди партнерів заміщення окремих військових контингентів збройних сил США, дислокованих у Європі, українськими підрозділами, які здобули реальний досвід сучасної війни, застосування західної зброї та взаємодії з військовими НАТО.

Реклама

 


Головне сьогодні