Апеляційний суд Кіровоградської області розгляне позов прокуратури області про скасування ухвали Ленінського районного суду Кіровограда, згідно з якою 26 травня колишнього прокурора Голованівського району Євгена Горбенка звільнено від призначеного покарання.

Про це Точці доступу повідомили в суді.

Початок засідання — о 14:30.

Нагадаємо, 16 червня 2010 року близько 20:00 за київським часом поблизу Голованівська в результаті сутички з народним депутатом від БЮТ Віктором Лозінським, Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським загинув Валерій Олійник (1954 року народження, ніде непрацюючий мешканець села Грушка Ульяновського району).

Горбенка засуджено у 2013 році Ленінським районним судом до 6 років 2 місяців позбавлення волі. Цим же вироком поглинуто покарання у виді 6 років ув’язнення, призначене йому ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ за ч. 3 ст. 364 Кримінального кодексу України.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі (починаючи з березня 2010 року) за вбивство Олійника.

Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом’якшив вирок Лозинському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

26 травня 2014 року на волю випустили Євгена Горбенка.

11 червня Лозінський вийшов з в’язниці за станом здоров’я. 12 червня правоохоронці знову затримали його. 13 червня Державна пенітенціарна служба підтвердила повернення екс-нардепа в колонію.

Суддя Сергій Вознюк, який випустив Лозінського, свого часу закрив справу В’ячеслава Чорновола. Також він позбавив прав учасника Автомайдану Олексія Ткачука строком на 6 місяців за сфальшованим рапортом і протоколом, який складали на всіх автомайданівці, що їздили у Межигір’я 29 грудня 2013 року.


Головне сьогодні