Будинок культури, у якому також працювала  бібліотека, що у селі Цвітне на Кіровоградщині, планують відновити.

Про це у коментарі Точці доступу розповів голова Олександрівської громади Олександр Безпечний.

Коли згорів будинок культури?

Пожежа у будинку культури в селі Цвітне сталась 8 березня, розповів Олександр Безпечний.

згорів будинок культури у селі Цвітне
Фото Кіровоградської ОВА

Всередині практично все вигоріло, стеля впала. Лишились лише стіни і фундамент. Це був гарний клуб, дієвий, у бібліотеці був великий книжковий фонд. Жителі села активно відвідували цей заклад.

Усе, що вдалось врятувати під час пожежі – комп’ютер, системний блок і ноутбук.

Пожежа сталась орієнтовно о 22.00. Вдалось врятувати трохи оргтехніки. А потім люди боялись туди заходити, бо боялись, що впаде стеля.

Де нині працівники клубу і бібліотеки?

Тимчасово працівників клубу і бібліотеки розмістили у приміщенні старостату і в школі. На відновлення будинку культури у громаді грошей немає, зазначив Олександр Безпечний.

З фінансами зараз скрутно, оскільки торік у жовтні у нас забрали ПДФО військовослужбовців. Відтак, надходження до бюджету громади зменшились на 60%. Плюс від військових постійно є запити на допомогу, яку ми також надаємо.

Зі слів Олександра Безпечного, висновку рятувальників щодо причин пожежі ще немає. Також чекають на висновок технічної експертизи, яка покаже, чи можна відновити те, що згоріло, або ж доведеться будувати нове приміщення.

Додав, що представники департаменту культури обладміністрації передали худoжні, істoричні та дитячі книжки у фонд бібліотеки, яка згоріла.

 Читайте також: Меморіальні дошки на честь загиблих на фронті військових відкрили у селі на Кіровоградщині (ФОТО)


Головне сьогодні