Днями соцмережі сколихнуло відео гучного святкування 8 Березня у кропивницькому "Sho bar". Так, запрошення на вечірку надрукували у вигляді повісток, розважали гостей стриптизери в формі поліцейського та моряка, а також гості запалювали під треки російських діджеїв. Точка доступу з’ясувала, як у закладі ставляться до такого формату святкування та що про це думають кропивничани.

"Ми готові зробити цей вечір незабутнім для кожної з вас"

“Ми готові зробити цей вечір незабутнім для кожної з вас. 8 березня – це день, коли ми відзначаємо незламну силу та красу жінок у нашому житті”. Саме так анонсують майбутню вечірку з нагоди 8 Березня на інстаграм-сторінці закладу. І цю вечірку, дійсно, не скоро забудуть. 

Запрошення вирішили зробити “оригінальним” – у формі повістки.

"Повістка"

Так, на гостей, які заплатили 300 грн за вхід, чекало покарання у вигляді “секретних і хтивих танців”. 

Вечірка почалася і гості та й сам заклад почали викладати сторіз у соцмережах: стриптизери у формі поліції, ті самі “хтиві” танці і просто танці. Під російських діджеїв. А на фоні – український прапор.

бар

Реакція кропивничан

Жителів Кропивницького обурила така форма "святкування" під час повномасштабної війни. Люди почали викладати фото та відео з вечірки з обурливими коментарями та зверненнями до ОВА й правоохоронців із проханням розібратись у ситуації. 

Так, відома в місті волонтерка Тетяна Сила зазначає, що дехто вперто продовжує не помічати, що в країні йде війна: 

"Ось така бидлота ганьбить форму бійців та насміхаються з повісток": 

Тетяна Сила

У коментарях люди почали закликати владу та поліцію відреагувати на подію і вручити учасникам вечірки справжні повістки.

Що кажуть у закладі

Точка доступу звернулася до закладу з проханням прокоментувати концепцію вечірки та її доцільність. На що отримали відповідь, що всі коментарі адміністрація виклала у сторіз. І дійсно, на сторінці закладу з’явився допис, у якому адміністрація приносить вибачення кропивничанам за "інциндент", який трапився у закладі.

Зокрема, там зазначається, що з керівництвом закладу ідея та концепція розважального заходу обговорена та затверджена не була. З цієї причини 9 березня адміністраторів закладу звільнили і "попрощалися" з запрошеним діджеєм.

Рішенням керівництва є повне перезавантаження роботи “Sho bar, - йдеться в дописі.

У закладі також зазначили, що 10% з  кожного замовлення направляють на підтримку ЗСУ.

реакція закладу

Що говорить поліція

В Нацполіції області говорять, що про інцидент знають і проводять перевірку. 

Нагадаємо, в червні 2022 рoку Верхoвна Рада забoрoнила рoсійську музику в грoмадських місцях та медіа. Під забoрoну підпадає публічне викoнання, демoнстрація рoсійських пісень, викoристання фoнoграм, відеoграм та музичних кліпів викoнавців, які підтримують рoсійську агресію.

Музичний прoдукт держави-агресoра мoже впливати на сепаратистські настрoї населення ствoрюючи ілюзію привабливoсті рoсійськoї ідентичнoсті, наявнoсті спільних інтересів, відмінних від інтересів решти населення України, пoрoджуючи цінніснo-ідентичнісні суперечнoсті. Такі прoдукти частo пo свoїй суті були інфoрмаційними спецoпераціями, спрямoваними на пoслаблення нашoї держави, – йдеться у пoяснювальній записці дo закoну.

Забoрoна не пoширюватиметься на рoсійських співаків, які засуджують війну прoти України. Відпoвідний перелік викoнавців вестиме й oнoвлюватиме Апарат Ради націoнальнoї безпеки та oбoрoни.

Розмір штрафу складає від 3400 до 8500 грн, якщо порушення вчинено вперше. За повторне порушення накладатиметься штраф від 8500 до 11900 грн.

Читайте також: За понад рік повномасштабної війни Кіровоградщина пережила 33 доби тривог


Головне сьогодні