Нещодавно студенти Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті взяли участь у  ІТ-конференції Games Gathering. Про нові можливості для студентів та розвиток ІТ-освіти у Кропивницькому читайте у матеріалі Точки доступу.

Міжнародна ІТ-конференція Games Gathering  – унікальний досвід та корисні контакти

На початку березня студентська команда Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті (ЕТІ) (від 1 до 4 курсу спеціальності "Комп’ютерні науки") взяла участь у триденній ІТ-конференції Games Gathering, яка проходила у Львові. 10 студентів у якості волонтерів допомагали організовувати роботу конференції та мали змогу безкоштовно брати участь у всіх її заходах. Студентів супроводжували два викладачі  –  доценти кафедри ІТ ЕТІ Олексій Ізвалов  та Костянтин Сурков. До речі, це вже не перший досвід участі інституту у цій конференції, наприкінці серпня минулого року  студентська команда ЕТІ  вперше взяла участь у GAMES GATHERING 2023 KYIV, яка, відповідно, проходила у Києві.

Студенти ЕТІ на конференції

Games Gathering – конференція, яка об’єднує розробників ігор та різних додатків. Тут вони можуть представити свої роботи, познайомитися з передовим досвідом у сфері ІТ, поспілкуватися та зав’язати корисні знайомства. Це найбільша конференція в Україні, присвячена розробці ігор та створенню якісного ігрового контенту. Конференція надає найактуальнішу інформацію про тенденції ігрової індустрії.

Games Gathering 2024 Lviv

Games Gathering 2024 Lviv – це: 

  • Можливість об’єднати ігрову індустрію різних країн в одному місці.
  • Лекції від топових спеціалістів з реальними кейсами і персональними секретами.
  • Безкоштовні стенди на виставці ігрових проєктів Indie Blast.
  • Широкий вибір вакансій для різнорівневих фахівців на Job Board.
  • Можливість призначити  зустрічі з провідними геймдев спеціалістами.
  • Вечірки, з можливістю неформального нетворкінгу.

Участь студентів ЕТІ у конференції

Конференція Games Gathering 2024 Lviv зібрала понад 1000 учасників, організувала 50 цікавих лекцій від представників Riot Games, Ubisoft, Plarium, Hologryph та інших відомих компаній.

Конференція Games Gathering 2024 Lviv

Конференція стартувала у 2015 році, адже в Україні потужно розвивався ІТ-сектор і був попит на подібні заходи. З початком повномасштабного вторгнення у графік і місце проведення конференції вносились зміни. Сьогодні, дякуючи ЗСУ, Games Gathering  відбувається два рази на рік – у Львові та Києві, – розповів ректор ЕТІ Ігор Василенко.

Щоб взяти участь у конференції, студенти подають заявки, потім відбирають 10 майбутніх учасників-волонтерів з найкращим рейтингом успішності. ЕТІ забезпечує проїзд та проживання.

Олексій Ізвалов зі студентами ЕТІ

Кандидат технічних наук Олексій Ізвалов розповів, що дізнався про Games Gathering  у 2015 році, коли конференцію проводили вперше: 

Я – регіональний координатор Global Game Jam в Україні. Це найбільший світовий захід із розробки ігор. Кожного року відвідую конференції чи з лекціями, чи зі стендами, де розповідаю про  Global Game Jam та презентую Економіко-технологічний інститут імені Роберта Ельворті як його центральну локацію в Україні.

Лекція Олексія Ізвалова в ЕТІ

Олексій Ізвалов говорить, що завжди намагається залучати студентів до активностей у сфері ІТ. До прикладу, нещодавно студенти, які брали участь у конференції Games Gathering як волонтери, долучилися до фінського інтернаціонального Game Jam. Там вони працювали у міжнародних командах з розробки ігор разом із фінами, корейцями, німцями та американцями.

Олександр Цаплін

Студент 3-го курсу спеціальності “комп’ютерні науки” Олександр Цаплін цьогоріч брав участь у Games Gathering вперше. Говорить, що досвід був дуже корисним для його подальшого навчання та професійного становлення: 

Я брав участь у конференції як волонтер та мав змогу відвідувати різноманітні локації. Познайомився з багатьма людьми з різних ІТ-компаній, спілкувався, брав інтерв’ю. Вони дали мені кілька цінних порад.

Завдяки участі у Games Gathering юнак визначив кілька ключових аспектів, які стосуються його подальшого зростання як професіонала. У Львові Олександр познайомився з багатьма професіоналами з ІТ-індустрії, з якими продовжує спілкуватися та підтримувати контакти і сьогодні: 

Там познайомився з хлопцем мого віку, який вже працює в ІТ-компанії. Саме він дав мені контакти можливих роботодавців. Тож участь у конференції такого масштабу – це ще й можливість влаштуватися на роботу своєї мрії.

Студентка 1-го курсу спеціальності “комп’ютерні науки” Тетяна Блощинська на Games Gathering допомагала з організацією прямих трансляцій. Дівчина говорить, що встигла побачити багато цікавого – локації великих та малих ІТ-компаній, презентації VR-окулярів, брала участь у конкурсах та розіграшах. 

Тетяна Блощинська

Мені дуже сподобалось і як відвідувачці, і як волонтерці. Відкрила для себе чимало нового, познайомилася з багатьма ІТ-компаніями. Головне, що я зрозуміла, – це те, що я хочу розвиватися та працювати у цьому напрямку. 

Студенти відзначають, що ігробудування – це унікальний напрямок, який дозволяє застосовувати широкий аспект знань, умінь, навичок.

Подібні заходи допомагають формувати у студентів вміння працювати у команді, працювати на результат, а також допомагають зав’язати корисні знайомства з потенційними роботодавцями, власниками ІТ-компаній, – зазначив Ігор Василенко.

Анна Лішман

Голова студентського парламенту, студентка спеціальності “маркетинг” Анна Лішман говорить, що хоча вона й не навчається на спеціальності “Комп’ютерні науки”, конференція була напрочуд корисною та продуктивною і для її професійного становлення: 

Близько 30%  активностей на конференції були націлені на тему маркетингу. Оскільки сфера ІТ та ігробудування дуже розвинена, кожен новий продукт потрібно просунути на ринок та зробити так, щоб він зацікавив потенційних споживачів. Мені, як маркетологині, було дуже цікаво.

Косплеєри на ІТ-конференції

Дівчина говорить, на її думку, найголовніше, що дає ця конференція – це величезний нетворкінг: 

Організатори та учасники – надзвичайно відкриті люди, які готові відповідати на будь-які питання, ділитися досвідом. Дуже багато зацікавлених волонтерів знайшли собі роботу. Контакти, які залишилися у нас після відвідування конференції – безцінні.

ІТ-конференція у Львові

Студенти відзначають особливу атмосферу доброзичливості, відкритості та рівності, яка панувала на ІТ-конференції  Games Gathering: 

Для мене сфера ІТ – це особлива атмосфера рівності. Тут можуть спілкуватися студент, який живе в гуртожитку, і власник потужної компанії, який має мільйонні статки.  

Анна Лішман

Ігор Василенко зазначає, що участь у Games Gathering – це безцінний досвід для студентів інституту, який дає змогу поринути у світ ігробудування, а також познайомитися з сучасними тенденціями розвитку галузі. Подібні активності стимулюють студентів до гарного навчання та подальшій реалізації у професійному житті. 

Самі ж студенти говорять, що дуже цінують можливість брати участь у таких заходах та поринути в світ практичних знань та сучасних технологій.

Продовження співпраці з Games Gathering

Економіко-технологічний інститут імені Роберта Ельворті підписав угоду про співпрацю з організаторами конференції Games Gathering і тепер студенти інституту матимуть змогу брати участь у конференції два рази на рік на постійній основі. За словами ректора, це неабияк мотивує студентів покращувати свої успіхи у навчанні:

“60% студентів, які брали участь у минулорічній конференції, знову подали заявки на участь цьогоріч. Це свідчить про великий попит”.

Вже визначена дата та місце проведення чергової конференції Games Gathering –  з 5 до 8 грудня 2024 року у Києві. 

Отже, GAMES GATHERING 2024 KYIV, очікуй на студенську команду ЕТІ!

На початку травня ЕТІ планує організувати потужний захід на базі інституту для всіх, хто цікавиться ІТ-технологіями, який матиме назву “ІТ-весна”. Подробиці обіцяють розповісти згодом, але те, що це буде не тільки цікаво, а й продуктивно та корисно, сумнівів не виникає. 

Передовий досвід у підході до навчання

В ЕТІ вже 4 роки поспіль готують фахівців за спеціальністю “Комп’ютерні науки”. Тут сформувалася потужна команда викладачів-практиків, які передають свої знання та вміння студентам. 

Студенти ЕТІ на парах

В інституті працюють викладачі, які не тільки мають потужний досвід викладання, а й значний бекграунд зв’язків з ІТ-спільнотою, участі у вітчизняних та міжнародних конференціях, виставках та проєктах, – підкреслює ректор інституту Ігор Василенко.

Студенти говорять, що навчання на спеціалізації “Комп’ютерні науки” є цікавим та продуктивним завдяки професійним викладачам, які мають не лише глибокі теоретичні знання, а й чималий практичний досвід в сфері ІТ.

Особливо хочу відзначити Олексія Ізвалова – це викладач, який надає студентам актуальні та важливі знання. Його методи викладання дуже продуктивні. На його парах хочеться слухати кожне слово, він – дуже толерантний та людяний, – говорить студент 3-го курсу спеціальності “Комп’ютерні науки” Олександр Цаплін.

Олексій Ізвалов – доцент кафедри інформаційних технологій ЕТІ, інді-девелопер, завдяки ентузіазму якого Україна доєдналася до найбільшого всесвітнього заходу з розробки ігор – Global Game Jam.

Найбільш вражаючим для мене є те, що Олексій Ізвалов, маючи змогу працювати у найпотужнішніших ІТ-компаніях світу, залишається вірним Україні й розвиває ігробудування саме тут, – говорить голова студентського парламенту, студентка спеціальності “Маркетинг” Анна Лішман.

Анна Лішман та Олексій Ізвалов

Ректор інституту Ігор Василенко говорить, що саме потужна викладацька команда є запорукою успішного ІТ-навчання в ЕТІ.

Ігробудування – перспективний напрямок навчання в ЕТІ

Під час навчання на спеціальності “Комп’ютерні науки” в ЕТІ  використовують ігробудування як спосіб набуття професійних компетентностей та застосування творчого підходу. Це напрямок, який дозволяє комплексно використовувати набуті знання з програмування, комп’ютерного веб-дизайну, 3-D моделювання. Окрім того, процес створення комп’ютерної гри сприяє розвитку інноваційного мислення, а завдяки  роботі (як правило) у командному середовищі, сприяє розвитку навичок співпраці, комунікації та лідерства.

Лекція ЕТІ

Ігробудування  є важливим інструментом освіти, який сприяє не лише засвоєнню академічних знань, але й розвитку навичок, необхідних для успішної кар'єри в сучасному світі. Ігробудування  дозволяє об'єднати набуті знання і зробити гру у цікавому форматі. Таким чином після закінчення інституту наші студенти вже мають готові портфоліо і роботодавці мають можливість побачити їхні креативні підходи та професійність”,  – акцентує Ігор Василенко.

Інститут співпрацює з міжнародними компаніями в сфері ІТ. До прикладу, студенти  Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті беруть участь у щорічних конкурсах, які проводить всесвітня організація з ігробудування Global Game Jam та Ludum Dare.

Лекція у Кропивницькому

Як стати студентом  Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті 

У липні в ЕТІ розпочнеться вступна кампанія. Тож майбутні студенти мають можливість навчатися за спеціальностями:

  • комп’ютерні науки,
  • фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок;
  • маркетинг;
  • менеджмент;
  • прикладна механіка.

Ельворті

На всі спеціальності є місця державного замовлення.

В Економіко-технологічному інституті імені Роберта Ельворті запрошують усіх охочих, використати свій шанс отримати якісну освіту без корупції.

За довідками звертайтеся за телефоном:

  • (050)088-55-50.

Електронна адреса:

  • vstupeti@gmail.com

Email

Щочетверга в ЕТІ (Кропивницький, вул. Євгена Чикаленка, буд. 3 ) о 13:00 проводять день відкритих дверей, тож всі бажаючі можуть завітати до інституту познайомитись з викладачами, завідувачами кафедр, оглянути приміщення інституту та отримати відповіді на всі запитання.


Реклама


Головне сьогодні