Учора, 25 вересня, у Кропивницькому відбулася перша крафтова дегустація "Кроп-крафт" – ярмарок місцевих товаровиробників.

Про це повідомляє кореспондентка Точки доступу.

Протягом кількох годин на заході можна було придбати продукцію, яку виготовляють виробники Кіровоградщини: різноманітні сири, цукерки із сиру, м’ясну продукцію, мед, напої, одяг та книги. Відбувся ярмарок на літньому майданчику кнайпи "Бамбетель".

Організаторами заходу стали крафтовики Кіровоградщини. Співорганізатор заходу та власник закладу "Бамбетель" Дмитро Смельняк говорить, що головний принцип "Кроп-крафту" – свій до свого по своє. Каже, планували зібрати максимальну кількість відвідувачів, щоб колеги-крафтовики змогли заявити про себе. Такі заходи планують проводити на постійній основі.

Відкриттям "Кроп-крафту" ми започатковуємо традицію крафтовиків збиратися орієнтовно один раз на тиждень. Сьогоднішній захід показав, що задіяна була лише половина нашого простору, то ж наступного разу маємо змогу збільшити кількість учасників. Ми готові надавати свої потужності для того, щоб ті виробники, хто вкладає душу в свою продукцію, могли рекламувати свій товар, проводити дегустації, пригощати гостей.

Дмитро Смельняк ліворуч

Співорганізатор заходу, крафтовик Юрій Баранок, презентував продукцію "Бамбетелю". Тут можна було продегустувати яблучний сидр та вишнівку власного виробництва. Розповідає, нещодавно почали також експериментувати й виготовляти темне пиво:

Ми довгий час жили в Ірландії, а тут такого пива, як ми полюбляли там, немає. То ж зараз експериментуємо з рецептами, й почали випускати в невеличких об'ємах.

Пан Юрій зізнається, заходом залишився дуже задоволений, адже людей було достатньо багато:

Гості спробували нові смаки, отримали нові враження – це найголовніше. Людям потрібно трішки десь виходити, розвантажуватися, то ж вирішили проводити такий захід на постійній основі, доки дозволятиме погода.

Учасниця ярмарку Катерина, яка презентувала сік місцевого виробництва "Радішка", розповіла про свою продукцію:

Торгова марка "Радішка" родом із Новоукраїнки. Там є фермерське господарство, де вирощують фрукти й овочі для наших соків, і там же знаходиться саме виробництво.

Каже, зважаючи на те, що сьогодні вихідний день, людей було достатньо багато.

Сьогодні тут дуже затишна атмосфера: тепло, гарно, спокійно, всі один одного пригощають, спілкуються, обмінюються контактами.

Власник сімейної ферми "Крафт" Вадим Петров презентував м’ясну та сирну продукцію власного виробництва: ковбаси запечені та для гриля, різноманітні сири та сирні цукерки. Зізнається, навіть не очікував, що тут буде так цікаво й насичено.

Ілона Павлова пропонувала гостям зефір, маршмелоу та бізе:

Дуже сподобався сьогодні день. Було так колоритно. Люди привітні, класний колектив, і покупці цікаві.

Співорганізаторка та представниця торгової марки "Козацький медок" Інна Андрієнко розповіла, що на підготовку заходу витратили близько тижня. Цього разу участь взяли 16 місцевих товаровиробників.

Наступного разу учасники будуть змінюватися, але кожного разу буде по-новому, цікаво і смачно. І ми дуже задоволені, що містяни мають доступ до якісного смачного продукту.

Про наступні заходи організатори повідомлять згодом.

Фото: Кіровоградська РТПП



Головне сьогодні