Стрічку українського режисера Олеся Саніна «Поводир», який номінується на премію «Оскар», презентували в кінотеатрі «Портал» обласного центру вчора, 27 жовтня, передає кореспондент Точки доступу.

Це вітчизняний перший фільм, під час демонстрації якого проходить тіфлокоментар – спеціальна аудіодоржіка, яка записується і транслюється в кінотеатрах паралельно з фільмом.

- Цей прийом дозволяє незрячим людям чути, пояснює все, що відбувається на екрані. Це не радіо вистава, не версія для DVD, тут все зовсім інакше. Тіфлокоментар створений спеціально для громадського перегляду. Після закінчення прокату картини ми безкоштовно пересилаємо цю аудіодоріжку до кінотеатрів і викладемо в Інтернет. Можливо, пізніше з’явиться й телевізійна версія для незрячих, - сказав режисер картини Олесь Санін.

Він зазначив, що кіно для незрячих – доволі специфічна річ, яка достатньо розповсюджена в цивілізованому світі. У Китаї, наприклад, для показу таких картин пристосовано більше 50 кінотеатрів.

Нагадаємо, Оскарівський комітет України вибрав історичну драму «Поводир» режисера Олеся Саніна для представлення України в 2014 році на 87-й церемонії вручення премії «Оскар» в номінації «Кращий фільм іноземною мовою». Стрічка заснована на реальних подіях 30-х років. Зйомки проходили в багатьох українських містах, у тому числі й на Кіровоградщині.


Головне сьогодні