29 травня студенти Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті мітингували за зменшення навантаження на студентів. Причиною стало збільшення тривалості академічної години та, відповідно, тривалості академічної пари з 1 години 20 хвилин до 1год 30хвилин. Через це, за словами студентів, вони не встигають вчасно виконувати домашнє завдання, працювати та приділяти час особистому життю.

студенти протестують у Кропивницькому

Скорочення тривалості пар зекономить як мінімум 30 хвилин нашого життя, і цей час ми зможемо приділити іншим заняттям – хобі, роботі чи особистому життю. В сучасних складних умовах ми всі знаходимося в стані постійного стресу, відчуваємо зниження мотивації до будь-якої діяльності, тож скорочені пари та менше навантаження суттєво полегшать психологічно-емоційний стан студентів, допоможуть краще розподілити свій час, – зауважила організаторка акції "Час для життя", голова студентського парламенту ЕТІ Ана Лішман.

мітинг студентів Ельворті

Коментуючи студентську акцію, ректор ЕТІ Ігор Василенко зазначив, що розуміє студентів і погоджується, що навчання сьогодні є непростим для всіх учасників  освітнього процесу через постійні воєнні загрози та повітряні тривоги, які відбирають навчальний час. В цих умовах кожна хвилина надзвичайно важлива для якісного освітнього процесу. Економіко-технологічний інститут ретельно стежить за якістю освітніх послуг та піклується про своїх студентів, тож ректор ЕТІ  запропонував декілька пропозицій:

  • ввести перерву 5 хвилин в академічній парі після 45 хвилин;
  • другу академічну пару перед великою перервою зробити 1 годину 20хвилин (зараз діє для 1 курсу);
  • розпочинати навчання з 8:00 (зараз - 8:30);
  • надати можливість голові студентського парламенту донести думку студентів до наглядової ради ЕТІ;
  • провести опитування студентів та їх батьків щодо питання скорочення пар.

Оскільки цей навчальний рік вже завершується і розпочинається сесія та літні канікули, будь-які зміни відбудуться не раніше наступного навчального року.

інститут Ельворті

студент інституту імені Роберта Ельворті


Реклама


Головне сьогодні