Сьогодні, 19 березня, Уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець представив свою представницю в регіоні Галину Лугову.

Про це повідомляє кореспондентка Точки доступу.

Які функції виконуватиме представництво?

Статус представниці Уповноваженого Верховної Ради з прав людини дозволяє Галині Луговій у будь-який час відвідати будь-яку установу, будь-якої форми власності і провести перевірку, затребувати документи, давати їм оцінку і вирішувати, чи є, на її погляд, в установі порушення прав людини, – розповів Дмитро Лубінець.

Галину Лугову він представив голові Кіровоградської обласної ійськово адміністрації Андрію Райковичу, голові Кіровоградської облради, очільникам громад, керівникам структурних підрозділів ОВА, прокуратури, СБУ і поліції.

 представниця уповноваженого ВРУ з прав людини у Кіровоградській області Галина Лугова

Хто така Галина Лугова?

Галина Лугова – переселенка з Херсона. Коли почалась повномасштабна війна, вона виконувала обов’язки херсонського міського голови. На новій посаді Галина Лугова окреслила для себе три напрямки роботи.

 представниця уповноваженого ВРУ з прав людини у Кіровоградській області Галина Лугова

Доступність в обізнаності щодо прав людини, правова грамотність і дотримання права на захист. Посадові особи мають бути взірцем дотримання прав і свобод людей, тому що всі підлеглі і громадяни дивляться на вас. Починати треба з себе.

Усіх представників в регіонах Дмитро Лубінець призначає особисто, розповів він.

 представниця уповноваженого ВРУ з прав людини у Кіровоградській області Галина Лугова

До кандидатур представників я підходжу максимально ретельно. Я бачив, як пані Галина працює на території Херсонщини, як вона справляється з кризовими моментами, іноді ухвалюючи неординарні, але ефективні рішення. Всі вони були пов’язані з правами захисту, допомогою, порятунком людей.

Після того, як росіяни розбомбили її будинок і постало питання про переїзд, Дмитро Лубінець запропонував Галині Луговій стати його радницею.

Вона відповідала за декілька напрямків, а згодом я запропонував їй стати представницею у Кіровоградській області.

Як знайти офіс представниці Уповноваженого з прав людини у Кропивницькому?

Нині представниця уповноваженого Верховної Ради з прав людини Галина Лугова працює за адресою:

Вулиця Тараса Карпи, 84, кабінет 118.

Якщо у жителів Кіровоградщини є питання, звернення чи бажання поспілкуватись безпосередньо зі мною, ми відкриті до вирішення нагальних питань, – сказала вона.

Додала, що незабаром планують зустрітись з представниками громадських організацій, щоб обговорити напрямки співпраці щодо інформування людей про роботу інституції.

Вакансії у представництві

Галина Лугова сказала, що нині формують команду представництва, яка працюватиме у Кіровоградській області.

У кожному регіоні, де є інституція Уповноваженого, працюють шестеро людей.  Наразі маємо одну вакансію спеціаліста, тож якщо хтось має бажання працювати у правовому полі, допомагати людям, ми готові розглянути резюме. Головна умова – вища юридична освіта і досвід роботи.

Окрім цього, працюють двоє координаторів. Шукають ще двох.

Читайте також: Кропивницький: у міській раді розповіли, коли закінчиться опалювальний сезон


Головне сьогодні