У Кропивницькому створили петицію, у якій автор Андрій Оліфіренко просить впорядкувати проведення щоденної хвилини мовчання в пам'ять про загиблих внаслідок агресії Росії.

Зокрема, автор петиції просить водіїв зупинятись під час хвилини мовчання, передає Точка доступу.

Ми закликаємо міську владу, транспортні компанії та водіїв приватного транспорту під час щоденної хвилини мовчання, о 9:00 ранку, зупинити рух міського, комунального, приватного транспорту. Це буде символом нашого глибокого солідарного ставлення до загиблих та їхніх сімей, а також виразом нашої пам'яті про цю трагедію. Віримо, що ця ініціатива не лише вшанує пам'ять про тих, хто постраждав від агресії  Російської Федерації, але й нагадає нам усім про необхідність працювати над наближенням перемоги та збереженням миру в Україні спільними зусиллями.

Станом на 12:00 годину 5 жовтня 2023 року петицію підписали 51 людина. Аби звернення рoзглянули в міській раді, неoбхіднo зібрати 450 підписів. Підписати петицію можна за посиланням.

Як писала Точка доступу раніше, у Кропивницькому встановили "Дзвони памʼяті" – це інсталяція, за допомогою якої кожного дня о 9:00 містян сповіщають пpо загальнонаціональну хвилину мовчання в пам’ять пpо військових та миpних людей, які загинули внаслідок російської агpесії.

Читайте також: "Ти вчишся жити з цим болем": Ганна Мединська про втрату чоловіка на війні та переживання горя


Головне сьогодні