Сьогодні, 27 жовтня, у Кропивницькому відбулася акція на підтримку ініціативи демобілізації військових після 18-ти місяців служби, передає кореспондентка Точки доступу.

На площі Героїв Майдану зібралися близько 30-ти кропивничан, рідні яких наразі вже понад 18-ть місяців знаходяться на війні.

демобілізація

Учасники акції вимагають, щоб Уряд та Президент розглянули петицію про надання військовослужбовцям можливості демобілізуватися після 18-ти місяців служби. Петиція набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Вже понад рік наші військові знаходяться на фронті й не розуміють, скільки їм ще доведеться там бути, тому існує нагальна необхідність врегулювати терміни. Невизначеність термінів служби призводить до погіршення морально-психологічного стану військових. Слід особливо врахувати, що після початку повномасштабного вторгнення першими прийшли в армію добровольці й ті, хто не збирався ухилятися від повісток. Виходить, що держава та суспільство могли покластися на цих людей для свого захисту – натомість, ці люди, без чітко прописаних прав і термінів служби, наразі не можуть покластися на державу та суспільство, – пише авторка петиції Марина Смішко.

Кропивничанка Ганна розповідає, що це вже третя петиція, яка набрала необхідну кількість голосів. Жінка чекає з фронту чоловіка та брата. Чоловік Ганни бере участь у війні з перших днів війни, пройшов Бучу, Ірпінь, Бахмут. Брат пішов добровольцем.

Ми вважаємо, що це люди, які пішли свідомо, це цвіт нації, патріоти і їм потрібно відпочити. Вони фізично та морально виснажені, потрібна ротація. Потрібно набирати нових людей. Зрозуміло, що це так швидко не відбудеться, але тим не менш потрібно запускати цей процес.

Акція на підтримку демобілізації

Рідні захисників наголошують на тому, що військові втомилися та потребують відновлення, проте замінити їх на позиціях немає ким.

акція рідних військових

Учасники акції планують проводити подібні акції поки їх не почують. Сьогодні акції на підтримку демобілізації військових мають відбутися ще у кількох містах країни.

демобілізація військових

рідні військових у Кропивницькому

Читайте також: "Військова за покликом серця": історія бойової медикині з Кіровоградщини Христини Задорожної


Головне сьогодні