У Кропивницькому історичну будівлю за адресою вул. Шевченка, 25 власник завішує незаконною рекламою, передає Точка доступу.

По всьому периметру першого поверху встановили металеві конструкції, на яких розміщують банери з рекламою вікон. Як видно на фото, в приміщенні облаштовують офіс.

Дана будівля є пам’яткою культурної спадщини та занесена до переліку пам’яток містобудування, архітектури місцевого значення в Кіровоградській області.

Відповідно до закону, власникам забороняється змінювати призначення пам’ятки, її частин та елементів, робити написи, позначки на ній без відповідного дозволу.

Як повідомив Точці доступу головний спеціаліст відділу з охоpони культуpної спадщини упpавління містобудування та аpхітектуpи міської pади Кpопивницького Володимиp Поповічев, фахівці відділу намагаються знайти власника чи власників цієї будівлі, щоб укласти з ними охоронний договір. На рекламних конструкціях розмістили листи про порушення у сфері пам’яток культурної спадщини:

Власнику будівлі необхідно з’явитися до міської ради та надати дозвільні документи на встановлення реклами та для укладання охоронного договору.

Якщо цього не станеться, то власник може заплатити штраф, передбачений статтею 92 Кодексу України про адміністративні правопорушення: від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від ста до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: У Кpопивницькому встановили 3D-копію пам’ятки аpхітектуpи (ФОТО)


Головне сьогодні